Три області накриють дощі з грозами: де в Україні зміниться погода

9 липня 2024, 12:19оновлено 12 липня, 17:15
3015
Спека у найближчі дні лише посилиться. Пік спеки очікується 14-17 липня, зазначає синоптик.

Погода, дождь, лето
Погода в Україні - три області накриють дощі з грозами/ unsplash.com

Погода в Україні у найближчі дні стане ще спекотнішою, а пік спеки очкується 14-17 липня. Дощі з грозами у середу, 10 липня, можуть бути лише на північному сході України – у Полтавській, Харківській та сумській областях.

Радимо також прочитати матеріал: Будуть грозові дощі, зливи і шквали: які області у вихідні накриють сильні опади

відео дня

Таким прогнозом погоди поділилася синоптик Наталія Діденко. Вона зазначила, що опадів у цих областях варто чекати у середу під вечір.

Також локальні дощі можуть бути в найближчу ніч у західних областях.

"Трохи навіть неймовірно, але завтра, 10-го липня є ймовірність дощів з грозами на північному сході України. Це Полтавщина, Харківщина, Сумщина. Скоріше опади з'являться ввечері у середу. Найближчої ночі також локальні дощі можливі у західних областях. Ще трохи спасенних дощів може бути сьогодні пізно ввечері вздовж смуги Харківщина-Полтавщина-Дніпропетровщина-Херсонщина", – зазначила синоптик.

Вона наголосила, що в інших регіонах опадів не передбачається. Загалом у більшості областей України у середу домінуватиме суха спекотна погода.

"Температура повітря 10-го липня становитиме на заході та півночі +30…+34 градуси, у центральних областях, у південній частині та на сході України +33…+37, місцями +36…+39 градусів", – сказала Діденко.

Погода в Украине 10 июля
Погода в Україні 10 липня/ meteoprog

Погода в Києві 10 липня

У Києві в середу, 10 липня, очікується суха спекотна погода з температурою повітря +30…+33 градуси.

"Надалі спека посилиться. Триватиме довго, але не вічно. Пік спеки очікується 14-17 липня", – зазначила синоптик.

Погода в Киеве на две недели
Погода в Києві на два тижні/ meteoprog

Хто така Наталія Діденко

Наталія Діденко — український метеоролог, телеведуча, блогер. Працювала синоптиком в Українському Гідрометцентрі, відділі метеорологічних прогнозів. Ведуча власної авторської програми "Погода з Наталкою Діденко", пише Вікіпедія.

Погода в Україні – останні новини

Раніше повідомлялося, що спека зашкалюватиме і битиме рекорди – стало відомо, у яких областях цілий тиждень буде +40. Метеоролог розповів, якою буде погода упродовж тижня, з 8 по 14 липня.

Також раніше повідомлялося, що погода різко змінюється – стало відомо, які регіони накриють дощі з грозами. Водночас синоптики попереджають, що у багатьох областях України буде дуже спекотна погода.

Нагадаємо, Україну атакувала найсильніша магнітна буря – шторм сягнув позначки 9 балів. Ця магнітна буря сильно затягується. Очікується, що після неї одразу почнеться новий шторм.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти