Синоптик попередив про "потоп" в березні та серйозний удар морозу

27 лютого 2021, 16:59оновлено 27 лютого 2021, 17:54
На початку весни похолодання чергуватимуться з потепліннями, не виключив Анатолій Прокопенко.
весна, сніг, потепління
Синоптики розповіли про погоду на початку весни / УНІАН

У березні варто очікувати переходу погоди від холоду до тепла, тому погода прогнозується нестабільною, розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

У цей час можливі похолодання, які чергуватимуться з потепліннями, а температура в першому місяці весни виявиться близькою до норми багаторічних спостережень, повідомив він Сьогодні.

"Середньомісячна температура повітря в березні очікується 0-6 градусів тепла, в межах середніх значень за базовий період спостережень з 1981 по 2010 рік. Середня кількість опадів складе 26-50 мм, в гірських районах – 40-85 мм.це 90-100% норми", - прогнозує заступник директора Укргідрометцентру.

За середньостроковим прогнозом, з 4 березня очікуються періодичні опади, а з 6 березня - невелике зниження температури вночі до 1-6º морозу.

Синоптик попередив про 'потоп' в березні та серйозний удар морозу
Прогноз погоди на 28 Лютого / meteo.gov.ua

У свою чергу синоптик Віталій Постригань у своєму Facebook звернув увагу на тенденції, що склалися в атмосфері напередодні настання календарної весни.

Він не виключив, що перший місяць весни буде характеризуватися частою зміною погодних умов.

читайте такожСиноптик назвав терміни "старту" весни і спрогнозував остаточне потепління

"Березень прогнозується теплим і з опадами в межах норми. За численними прогнозами Українського гідрометцентру, середньомісячна температура очікується + 2,5 º (норма + 0,4 º), кількість опадів - 32 мм (норма 33 мм)", - додав синоптик.

Синоптик попередив про 'потоп' в березні та серйозний удар морозу

Прогноз погоди в Україні:

  • Погода в Україні кардинально зміниться вже найближчими днями. Тепло і сонячна погода зникнуть, а на зміну їм прийдуть дощі, мокрий сніг і похолодання.
  • Як повідомляють в Українському гідрометцентрі, в суботу опадами накриє практично всю територію України, а місцями йтиме не тільки дощ, а й мокрий сніг.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти