Погода на Великдень 2024: синоптик розповіла, коли в Україні різко потеплішає

23 березня 2024, 15:11
Якою буде погода в Україні на Великдень 31 березня і де чекати потепління +20.
Погода в Україні на Великдень 31 березня
Погода в Україні на Великдень 31 березня / pixabay

Погода в Україні на католицький Великдень 31 березня буде теплою. Як розповіла в інтерв'ю Главреду синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха, варто очікувати потепління.

"Буде "плюсова" температура, це точно. На Великдень, 31 березня, немає якихось атмосферних фронтів, які викликають проблеми. Найімовірніше, буде тепла весняна погода", - зазначила синоптик.

За даними синоптика, вже з 25 березня в Україні варто очікувати значного потепління. У деяких регіонах повітря прогріється до +18 градусів.

відео дня

Також синоптик розповіла, як народні прикмети пов'язують із погодними умовами.

"Ми як науковці: прогноз складаємо за науково-обґрунтованими показниками, які ми використовуємо. Якихось зв'язків із церковними святами ми не відстежуємо. Єдине, що можемо сказати про народні прикмети, - люди іноді на них орієнтуються. Раніше так, був можливий сенс, але це статистичний прогноз за багато років - люди аналізували і виводили середні показники по місцевості. Але, зараз народні прикмети втрачають свою актуальність, все тому що клімат змінюється. Навіть ці статистичні показники, які використовують синоптики і вчені (кліматичну норму), переглядають. Раніше брали кліматичну норму з 1960 по 1991 роки, зараз - з 1991 по 2020 роки. Згідно з цими кліматичними нормами, той самий лютий у нас був вищим за всю історію спостережень", - додала вона.

Карта погода на 14 днів

Згідно з даними метеорологічного сайту meteoprog, погода на католицький Великдень 31 березня буде теплою. Варто очікувати +20 градусів.

Карта погоди на 14 днів
Карта погоди на 14 днів / meteoprog.com

Хто така Наталія Птуха

Наталія Птуха - синоптикиня в Українському гідрометеорологічному центрі ДСНС України, завідувачка сектору взаємодії зі ЗМІ в УкрГМЦ. Співпрацює з українськими телеканалами, радіостанціями та інформаційними джерелами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти