Налетить сніг і вдарить мороз: синоптики озвучили детальний прогноз погоди на жовтень

16 вересня 2021, 02:09
Друга частина жовтня буде з різкими похолоданнями і потепліннями.
Погода
Погода в Україні на жовтень 2021 / goodfon.ru

Погода в Україні у жовтні очікується з різкими стрибками температури, сильними дощами, заморозками і навіть першим снігом.

Як обіцяють синоптики, в перші дні жовтня буде прохолодно, а 4-5 числа ймовірні холодні дощі.

В середині жовтня буде потепління, і навіть бабине літо. Найтеплішим днем у жовтні стане свято Покрови, 14 жовтня.

Як прогнозує народний синоптик Леонід Горбань, після свята Покрови, налетять холодні дощі, а до 20 жовтня на півночі і сході країни можуть бути нічні заморозки.

Після 25 жовтня прийде "глибока" осінь з серйозними, але короткочасними морозами - дві-три ночі може бути до -7 градусів. В кінці місяця знову потеплішає до +8 +10, але ненадовго.

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова прогнозує нестабільну температуру в жовтні, ймовірність заморозків і першого снігу.

"Перша декада місяця, за її словами, буде досить теплою - близько 15 градусів. Потім різко похолодає - вночі і вдень температура майже зрівняється, +3 +5 в нічний час і +5 +7 вдень. Заморозки в цей період - це природно", - відзначила Мартазінова.

читайте такожЗагроза реальна: кліматолог розповіла, які території України ризикують піти під воду

А друга частина жовтня буде з різкими похолоданнями і потепліннями. Якщо ж в цей час будуть негативні температури, можлива поява снігового покриву.

Налетить сніг і вдарить мороз: синоптики озвучили детальний прогноз погоди на жовтень

Раніше Мартазінова прогнозувала, що в Україні восени ймовірні морози до -5 градусів, а в кінці листопада варто очікувати приходу зими.

Як повідомляв Главред, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що зима 2021-2022 в Україні буде сніжною і холодною. Лютий обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани, свідчить прогноз погоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти