Зима в Україні нікуди не зникне: синоптик попередила про перепади температур і суворі морози

15 вересня 2021, 06:44
Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Зміну пір року вона не скасує, зазначила кліматолог Вазіра Мартазімнова.
погода, зима
Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління / Фото pixabay.com

Завідувач відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова спростувала заяви деяких синоптиків про те, що глобальні зміни клімату і частковий зсув зміни пір року приведуть до того, що за кілька десятків років зими в Україні зникнуть.

За її словами, зима нікуди не подінеться.

"Ми не в Антарктиді живемо. Холодні зими в Україні будуть навіть в умовах глобального потепління. Зміну пір року вона не скасує", - сказала кліматолог у коментарі виданню Obozrevatel.

відео дня

Мартазінова пояснила, що зиму визначає положення Землі щодо Сонця. І навіть якщо сезони можуть ставати нестійкими і змінюватися, вони все одно залишаються.

читайте такожСиноптики розповіли, якою буде зима в УкраїніЩо стосується зими 2021 року, то погода в Україні буде характеризуватися великими перепадами температур і сильними морозами. Кліматолог також нагадала, що минула зима в Україні була морозною та сніжною. Зокрема, сильні снігопади спостерігалися в лютому, а температура повітря іноді опускалася до -20 °С.

Раніше Мартазінова прогнозувала, що в Україні восени имовірні морози до -5 градусів, а в кінці листопада варто очікувати приходу зими.

Як повідомляв Главред, народний синоптик Леонід Горбань прогнозує, що зима 2021-2022 в Україні буде сніжною та холодною. Лютий обіцяє бути "лютим", можливі навіть бурани, свідчить прогноз погоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти