Морози перетворять Україну на "ковзанку": синоптик попередив про атаку потужного Сибірського антициклону

22 січня 2023, 02:30
Температура повітря знизиться, особливо в східних і північних областях, попередив Ігор Кібальчич.
природа_снег_дорога_зима_гололед
/ 1zoom.ru

Після аномального потепління в Україні синоптичні процеси починають поступово змінюватися і вже найближчим часом більш відчутно почне позначатися вплив південно-західної периферії великого Сибірського антициклону.

Це спровокує надходження в Україну більш прохолодного і сухого повітря зі сходу, розповів кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич.

Він попередив, що на тлі підвищення атмосферного тиску, істотних опадів не очікується. Температура повітря трохи знизиться, особливо в східних і північних областях, проте все ще буде залишатися вище кліматичної норми. У південній половині та на Закарпатті поки що змін у температурному режимі не передбачається.

За прогнозом синоптика, в неділю опадів в Україні не передбачається за винятком західних областей, де в денний час місцями пройде невеликий дощ. На дорогах західних областей місцями ожеледиця. Температура повітря вночі становитиме -1...+4 °С, у східній половині -4...+1 °С, в Криму та Одеській області +2...+7 °С. Вдень повітря прогріється до +2...+7 °С, в Криму та Одеській області до +8...+13 °С.

Морози перетворять Україну на 'ковзанку': синоптик попередив про атаку потужного Сибірського антициклону
/ meteoprog.com

Раніше повідомлялося, що погода в Україні змінюватиметься, очікуються "весняні" показники. Є тенденція до ослаблення морозів і підвищення температурних показників, розповіла синоптик в Українському гідрометеорологічному центрі ДСНС України Наталія Птуха.

Вона повідомила, що варто очікувати найближчим часом плюсових значень температури. "Тобто, знову повертаємося до плюсів, і це викликано тим, що знову буде надходити тепла повітряна маса з Атлантики і Африканського континенту".

Читайте більше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти