Крижаний "шторм" в Україні: синоптики назвали дату небезпечної погоди

8 грудня 2021, 22:41
9 грудня, погодні умови будуть складними.
погода
Мороз в Україні / pixabay

Погода в Україні буде показувати температурні гойдалки, циклонічну активність, яка буде чергуватися з проясненнями аж до третьої декади грудня, і тільки потім зима повноцінно вступить в свої права.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

"За попередніми оцінками, зимового режиму погоди, з усіма його атрибутами не прогнозуємо ще два тижні", - повідомив Постригань.

За словами синоптика, "глибока багатоцентрова циклонічна депресія, один за іншим посилає в наш регіон циклонічні вихори".

Погода на 9 грудня

У четвер, 9 грудня, погодні умови будуть складними - очікується ожеледиця, налипання мокрого снігу і щільна хмарність.

Як зазначає в Facebook відомий синоптик Наталка Діденко, на заході країни в нічні години очікується від 5 до 9 градусів морозу, а на сході вдень - 4-9 градусів тепла.

"У Києві 9 грудня очікуються місцями невеликі опади, дощ або мокрий сніг. Залежно від температури повітря, яка буде недалеко відбігати від нуля. На дорогах слизько, ймовірний ожеледь, ожеледиця, налипання мокрого снігу", - прогнозує Діденко.

Вона додала, що з п'ятниці до неділі в Україні потеплішає на кілька градусів, але посилюватиметься вітер. З понеділка, 13 грудня, в країну знову прийде похолодання.

читайте такожВулиці перетворяться на ковзанку: українців попередили про сильну ожеледицю в низці областей

Нагадаємо, раніше синоптик Ігор Кибальчич спрогнозував, що в Україні збережеться нестійка волога погода зі значними температурними контрастами. У південних, центральних і північних областях опади будуть найбільш інтенсивними. Подекуди може випасти до 200-250% від тижневої норми.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти