Коли Україна перетвориться на тропіки: синоптик дала несподіваний прогноз і назвала терміни

1 серпня 2021, 01:37
Діяльність людини впливає на зміну клімату, каже Наталка Діденко.
Погода
/ pixabay

В Україні чергування короткочасних грозових дощів з сильною спекою є абсолютно нормальним явищем для помірно-континентального клімату, який панує в Україні, заявила синоптик Наталка Діденко.

Вона нагадала, що кожне літо, особливо в липні, приходить період спеки. За її словами, суху погоду провокує антициклон - це область високого атмосферного тиску. "Коли стоїть суха погода на певній території, звичайно, сонце прогріває повітря і навколишнє середовище до, скажімо так, високих градусів", - розповіла вона Фактам.

Синоптик спростувала існуючу думку, що в Україні змінюється клімат.

"На моє переконання, поки робити якісь кардинальні висновки рано. Хоча зараз така модна тенденція говорити про зміну клімату через діяльність людини. В такому випадку людина, як завжди, виявляється занадто самовпевненим. Справа в тому, що погода і клімат залежать від сонячної діяльності і космічні зміни дійсно впливають на клімат всієї земної кулі. Звичайно, людина псує навколишнє середовище, губить екологію. Тобто багатьма своїми діями негативно впливає на стан атмосфери, але не настільки, щоб в космічних масштабах змінювати Клімат. Така моя думка", - сказала Діденко.

За її словами, ще рано робити висновки про те, що клімат в Україні стане тропічним.

"Поживемо - побачимо. Можливо, через 500 років хтось у когось буде брати інтерв'ю і вони про це поговорять. Розумієте, такі кардинальні історичні зміни, звичайно, можуть прогнозуватися, але стверджувати, що буде саме так, не впевнена, що можемо", — вважає синоптик.

читайте такожСпека розкочегариться до +37°: синоптик розповіла, де пекло вдарить з новою силою

Раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

"При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти