Розжарить по максимуму: українців попередили про аномальне пекло в серпні

29 липня 2021, 12:55
У серпні число днів з високою температурою повітря +30 і більше градусів буде дуже великим, каже Микола Кульбіда.
Погода
У серпні очікується спекотна погода, каже Микола Кульбіда / pixabay

В Україні серпень очікується більш жарким, ніж зазвичай. За прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, температура в серпні буде вище норми на 1-1,5 градуса.

За словами директора Укргідрометцентру Миколи Кульбіди, це нова норма, за підсумками спостережень за 30-річний період з 1991 по 2020 рік. При цьому вона вища, ніж попередня норма, з 1981 по 1990 рік, пише Сьогодні.

Синоптик розповів, що середня місячна температура в серпні передбачається 20-25 градусів тепла, в Карпатах 16-18 градусів, це стільки ж, скільки було в липні, який вважається найспекотнішим місяцем літа.

Він уточнив, що в серпні-2021 число днів з високою температурою повітря +30 і більше градусів буде дуже великим, причому незалежно від регіону.

"Найімовірніше, що прохолодніше буде на Заході, а в інших регіонах можливо до 20 жарких днів, а на півдні – майже весь місяць виявиться дуже жарким і сухим. При цьому не доводиться очікувати, що Україну продовжать заливати дощі, період сильних дощів пройшов", - додав Кульбіда.

Погода в серпні: прогноз Gismeteo

Звернемо увагу, що за прогнозом сайту Gismeteo, у серпні очікуються як спекотні дні, так і рясні опади. При цьому максимальна температура, за прогнозами, не перевищує 29 градусів тепла.

Розжарить по максимуму: українців попередили про аномальне пекло в серпні
/ gismeteo.ua

читайте такожВід спеки до різкого похолодання: у вересні вріже "дубак", синоптик назвав дати

Раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

"При збереженні таких тенденцій на всьому півдні України, а також в частині центральних областей, Клімат буде, як наприклад зараз в Греції. Сухі субтропіки", - сказав синоптик.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти