Бабине літо в жовтні та майже зима в листопаді: синоптик дав прогноз погоди на осінь в Україні

29 серпня 2021, 03:11
1772
Імовірність прогнозу Леоніда Горбаня - близько 75%. В окремих регіонах опади можуть випасти трохи пізніше або раніше, але середньострокові тенденції вірні.
погода осінь
Осінь буде класичною, вважає народний синоптик Леонід Горбань / Фото УНІАН

Народний синоптик Леонід Горбань по місяцях розрахував, якою буде погода в Україні восени 2021 року. Зокрема, за його словами, у вересні на нас чекають ще 10 теплих днів, в жовтні побалує бабине літо, а в листопаді прийде майже зимова погода.

"Імовірність мого прогнозу - близько 75%, в окремих регіонах, припустимо, дощ пройде на 1-2 дні пізніше або раніше, ніж за усередненим прогнозом. Але середньострокові погодні тенденції на кожен місяць прогноз показує правильно", - пояснив Леонід Горбань виданню Сегодня.

Прогноз погоди на вересень 2021

На початку першого місяця осені на нас чекають ще 10 днів літа, але потім почнуться дощі та похолодає. У перший тиждень вересня буде по-літньому тепло, прогнозує синоптик.

"Друга п'ятиденка виявиться дощовою, але теплою, до +25 в окремі дні – найкраща грибна погода. Після 10 числа дощі припиняться, антициклон принесе ясну, але прохолодну погоду - вдень не вище +18, вночі - близько п'яти градусів тепла", - прогнозує Горбань.

Ще більше похолодає до 20 вересня - температура повітря вдень опуститься до +10...+12 градусів. Почнуться дощі.

21-23 вересня небо проясниться, вдень потеплішає до +17 ... +19 градусів. В кінці місяця знову прийде суха прохолода - вдень стовпчики термометрів покажуть +10 ... +12 градусів, вночі - близько +5 градусів.

Погода в Україні в жовтні 2021

В середині місяця почнеться "бабине літо", а під кінець жовтня Україну накриють сильні дощі, прийдуть нічні морози.

"Прохолода прийде вже з перших днів і посилиться холодними дощами 4-5 числа. Але до кінця першої декади потеплішає, а до середини місяця погода стане майже вересневою: вдень до +20 тепла, сухо і сонячно. Свято Покрови Богородиці, всупереч народним прикметам – "до обіду літо, після обіду – зима" - виявиться найтеплішим днем жовтня. У цей день температура може бути вище +20 градусів", - прогнозує синоптик.

Втім, за кілька днів погода в Україні різко зміниться: температура впаде на понад 10 градусів (очікується лише +6...+8 вдень), почнуться холодні дощі, До 20 жовтня на Півночі та Сході країни очікуються нічні заморозки.

читайте такожЯк слід промочить опадами: прогноз погоди в Україні на останні дні літа

"Глибока осінь прийде після 25 жовтня, коли циклон, що прорвався з півночі, принесе короткочасні, але відчутні морози – дві-три ночі може бути до 7 градусів нижче нуля. Опадів у ці дні не очікується. До кінця місяця знову потеплішає до + 8...+10 градусів вдень, але ненадовго", - йдеться в повідомленні.

Прогноз погоди в Україні на листопад 2021

Листопад в Україні почнеться з холодних дощів, які з часом перейдуть в дощі зі снігом.

"До кінця першої декади небо проясниться, на більшу частину країни, крім південних областей, прийдуть невеликі нічні морози. Вдень температура буде близько нуля або трохи вище", - прогнозує народний синоптик.

В середині місяця трохи потеплішає, але може випасти справжній перший сніг. Він, найімовірніше, розтане. Другий сніг очікується 24-25 листопада, він може затриматися до зими, оскільки в 20-числах невеликі морози повернуться. В цілому, до кінця листопада протримається морозна погода без опадів.

Зазначимо, народний синоптик Леонід Горбань у своїх розрахунках використовує старовинну методику, а саме Брюсов календар, що враховує вплив на погоду розташування планет Сонячної системи.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

В останні вихідні літа в Україні температура підвищиться в західних і північних областях до 25-28 вище нуля. З 1 вересня в Україні очікується зниження температури до + 15...+ 20 градусів, прогнозує заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

У свою чергу, синоптик Українського гідрометцентру Олександра Хала розповіла, що, за попередніми прогнозами, погода в Україні 1 вересня у більшості областей буде теплою. Температури коливатимуться в межах +25... +30 градусів. Трохи прохолодніше буде лише на Заході – там очікується +22... +24 градуси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти