Лінійку підмочить дощ, температура різко знизиться: українцям розповіли про погоду 1 вересня

27 серпня 2021, 13:37
З 1 вересня в Україні очікується нове зниження температури, каже Наталія Голеня.
погода на 1 вересня
В Україні 1 вересня прогнозують дощі / УНІАН

У найближчі вихідні в Україні температура підвищиться в західних і північних областях до 25-28 вище нуля, але з 1 вересня очікується нове зниження температури до +15 +20 градусів, розповіла заступник начальника відділу метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Як підкреслила вона в коментарі Фактам, на півдні стовпчики термометрів опустяться до позначок плюс 25.

"Тобто початок вересня буде досить прохолодним. Крім того, 1 і 2 вересня очікуються дощі по всій країні. Після цього температура знизиться до кліматичної норми вересня. Пізніше, можливо, вона і підніметься", - зазначила синоптик.

У свою чергу народний синоптик Володимир Деркач каже, що ще 10 днів українці радітимуть теплу, проте вже у другій декаді вересня похолодає і підуть дощі.

Він додав, що третій відрізок серпня ще буде радувати теплом, але вже помірним: "Ночами буде відчуватися подих осені, можливі невеликі дощі. Незважаючи на те, що протягом серпня час від часу буде спостерігатися зниження температури, не бачу підстав називати місяць дуже холодним".

читайте такожНові температурні рекорди: кліматолог пояснила, чи чекати спеку під +40°

Нагадаємо, раніше завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух заявила, що в 2021 році в Україні восени очікується тепла і посушлива погода.

Вона додала, що ймовірність похолодань є, але вони будуть дещо рідше, ніж зазвичай.

У свою чергу завсектором середньострокових і довгострокових прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня зазначила, що вересень цього року буде досить холодним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти