До Великодня весни не чекайте: синоптик дав несподіваний прогноз на квітень

1 квітня 2020, 09:05оновлено 4 квітня 2020, 18:23
Протягом місяця продовжаться температурні гойдалки.
весна, дощ
Протягом місяця продовжаться температурні гойдалки

У квітні 2020 року середньомісячна температура в Україні очікується в межах 10-12 градусів тепла, в горах 6-7 градусів тепла, що на 1,5-2 градуси вище середніх значень за базовий період спостережень, розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Разом з тим він підкреслив, що протягом місяця продовжаться температурні гойдалки, як і в березні – від потепління, до похолодання.

"Дощі можливі в межах 80-90% від норми, це 24-50 мм опадів в залежності від регіонів – у степових південних вологи випаде менше, в лісистих північних – більше, у Карпатах – 55 мм. Підводячи підсумки, можна сказати: справжньої весни не чекаємо до Великодня", - повідомив він Сьогодні.

відео дня

читайте такожПотепління до +19 градусів: синоптик обнадіяла українців прогнозомУ той же час заввідділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух спрогнозувала, що протягом усього квітня буде помірно тепла погода з невеликими коливаннями температури, в середньому по місяцю 10-12 градусів.

При цьому вона уточнила, що за всіма розрахунками, квітнева норма опадів повинна випасти.

"На багатьох річках в цьому році не буде повіддя – і це при тому, що у нас навесні завжди розлив, вода стоїть на полях. Але ситуація залишається тривожною, в травні розрахунки показують сильну посуху", - додала синоптик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що погода в Україні зміниться через метамарфози клімату, які принесуть із собою збільшення кількості опадів, але випадати вони будуть нерівномірно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти