StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Всі вили від захвату: як зараз виглядають красені-комісари з серіалу "Комісар Рекс"

12 лютого 2023, 13:09оновлено 15 лютого 2023, 15:11
Тобіас Моретті та Гедеон Буркгард запам'яталися глядачам не тільки зворушливою дружбою з псом-симпатягою, але і шаленою харизмою.
Тобіас Моретті, Гедеон Буркхард у серіалі Комісар Рекс
Тобіас Моретті та Гедеон Буркгард у серіалі Комісар Рекс / imdb.com

Детективний серіал "Комісар Рекс" про вкрай чарівного і дивовижно розумного пса на прізвисько Рекс, який служить в кримінальній поліції у відділі з розслідування вбивств, вперше вийшов на екрани в 1994 році.

"Рекса" прихильно сприйняли глядачі: сам пес був диво, який хороший, незважаючи на те, що мав власну важку долю, його господарі - привабливі чоловіки з такою потужною харизмою, що від серіалу просто неможливо було відлипнути. До того ж сюжет на момент зйомок був новий і свіжий, детективна складова була на пристойному рівні, вистачало гумористичних елементів.

Загалом таке безпрограшне поєднання призвело до шаленого успіху серіалу не тільки в Австрії та Німеччині, де його знімали, але і по всьому світу. Словосполучення "Комісар Рекс" нерідко використовують, як загальне ім'я для назви службової собаки.

відео дня

"Комісар Рекс" знімався більше 20-ти років: останній сезон вийшов в 2015 році. За цей час службовий пес з чуттям на розгадування вбивств і непереборною любов'ю до ковбаски, яку завжди можна було поцупити з бутербродів Фріца Кунца, "змінив" цілих 6 господарів. Їх доля в серіалі, на жаль, була незавидна - їх вбивали лиходії, або вони загадковим чином зникали, і героїчному псу знову і знову доводилося переживати втрату і вчитися довіряти людям. Найяскравішими комісарами глядачі вважають перших двох екранних господарів Рекса - Ріхарда Мозера (у виконанні Тобіаса Моретті) і Олександра Брандтнера (його зіграв Гедеон Буркгард).

Ріхард Мозер - Тобіас Моретті. Комісар Мозер переживає важке розлучення, кидає палити, і до того ж йому доводиться розслідувати вбивство свого колеги - поліцейського на ім'я Міхаель. Під час роботи він знайомиться зі службовим псом на прізвисько Рекс, який був другом покійного. Ріхард без роздумів забирає тварину до себе - у них у обох зараз не найкращі часи, а разом точно буде краще. До того ж Рекс проявляє неабиякі здібності в роботі комісара Мозера, і допомагає тому зачаровувати дівчат. Між поліцейським та псом зав'язується справжня віддана дружба, яка обривається через смерть Ріхарда - в нього стріляє божевільний злочинець, і рана, на жаль, смертельна.

Тобіас Моретті в серіалі Комісар Рекс
Тобіас Моретті в ролі Ріхарда Мозера в серіалі Комісар Рекс / imdb.com

Тобіас Моретті грав Ріхарда Мозера з 1994 по 1998 (1-4 сезони). До початку зйомок не був дуже популярним актором, так як своє життя планував пов'язати з музикою (навчався на композитора, грає на піаніно, органі, гітарі, кларнеті і перкусії). У нього було кілька невеликих ролей у серіалах. "Комісар Рекс" став для нього проривом, при цьому Тобіас не є заручником однієї ролі. 63-річний Моретті і сьогодні знімається в кіно, на його рахунку більше 50 ролей в кіно і серіалах. Одна з його останніх ролей - серіал-трилер "Мережа: Прометей".

Тобіас Моретті зараз
Як виглядає Тобіас Моретті зараз / instagram.com/niels_starnick

Олександр Брандтнер - Гедеон Буркгард. Історії комісара Брандтнера та Рекса дуже схожі: обидва вони втратили друзів і перебували через це в депресії. Олександр переводиться у відділ розслідування вбивств зі спецслужб після того, як під час завдання гине його службовий пес на ім'я Арко. Комісар зарікається колись ще заводити собаку, але, зустрівши Рекса, який сумує за Мозером, змінює свою думку - він допомагає псу вийти з депресії, і разом вони стають грозою австрійських злочинців. Алекс Брандтнер зникає за загадкових обставин наприкінці сьомого сезону.

Гедеон Буркхард у серіалі Комісар Рекс
Гедеон Буркгард в ролі Олександра Брандтнера серіалі Комісар Рекс / imdb.com

Гедеон Буркгард був "комісаром" з 1998 по 2001 рік (4-7 сезон). У кіно потрапив ще в дитинстві, незважаючи на те, що був жахливим шибеником і батьки навіть думали відправити його в інтернат для важковихованих. Мріяв стати танцюристом, як Рудольф Нурієв, а натомість побудував кар'єру, як дитина-актор. Потім послідувала пауза у творчості Буркгарда, і гучне повернення на екрани в серіалі "Комісар Рекс". Здобувши славу одного з найбажаніших акторів-чоловіків, Гедеон відправився на пошуки слави в Голлівуд, де, втім, не отримав особливого результату, хоч і знявся в легендарному фільмі Тарантіно "Безславні виродки". Втім, від акторства його це не відвернуло. Буркгард продовжує грати (має більше 80 ролей на рахунку), і залишається затребуваним, незважаючи на дуже помітні зміни у зовнішності та вік в 53 роки.

Гедеон Буркхард зараз
Як виглядає Гедеон Буркгард зараз / instagram.com/gedeonburkhard_homepage

У 2004 році серіал "Комісар Рекс" був закритий на 4 роки. У 2008 зйомки відновили, а дію з Австрії перенесли до Італії. Однак, незважаючи на величезний успіх концепції серіалу в цілому (було знято безліч ремейків, на кшталт польського "Комісара Алекса"), повторити ту популярність, яка була у нього в кінці дев'яностих та початку двохтисячних, не вдалося.


Раніше 45-річна "переможниця вампірів" Сара Мішель Геллар засвітила шикарні ніжки в непристойно короткому міні - у такому вигляді "Баффі" прийшла на прем'єру нового фільму.

Також країнська кримськотатарська співачка і Народна артистка України Джамала показала фото, якому без малого 23 роки - Джа просто не впізнати в її підлітковому віці.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти