StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Помер легендарний композитор "Бременських музикантів" і "Джентельменів удачі"

16 жовтня 2023, 14:36
4359
Помер радянський композитор, народний артист і автор музики до "Бременських музикантів" і "Джентельменам удачі" Геннадій Гладков.
Джентельмени удачі, Гладков
Геннадій Гладков помер на 89-му році життя / колаж Главред, скріншот з відео, кадр з фільму

Легендарний радянський композитор і народний артист Геннадій Гладков помер у віці 88 років. Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

Гладков народився в 1935 році в Москві в родині музикантів. З дитинства займався музичними дослідами. Під час навчання в Московській консерваторії ‒ в 1961 році ‒ написав музику до вистави "Друг дитинства" театру "Соврємєнник" під керівництвом Олега Єфремова. Тоді ж почав працювати в кінематографі. У 1965 році випустив свою першу платівку "Чарівник Смарагдового міста" за мотивами однойменної казки Олександра Волкова.

Геннадій Гладков - автор музики до популярних фільмів, мультфільмів, спектаклів і мюзиклів. Отримав широку популярність після того, як в 1969 році вийшов мультфільм "Бременські музиканти", композитором якого він став.

відео дня

Гладков працював над продовженням мультфільму "Слідами бременських музикантів" (1973), де також заспівав партію Дурного короля. Він написав музику до таких легендарним проектам "Малюк і Карлсон", "Блакитне щеня", "Як левеня і черепаха співали пісню", "Ну, постривай!" і багатьом іншим.

Також музика Гладкова звучить у фільмах "Джентльмени удачі", "Людина з бульвару Капуцинів", "12 стільців", "Звичайне диво", "Собака на сіні", "Новорічні пригоди Маші і Віті".

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що в Англії помер шотландський актор, комедіант і письменник Роббі Колтрейн (Ентоні Роберт Макміллан) - найбільше відомий за роллю Геґріда в"потерріані".

До того в Англії на 99-му році життя помер відомий британський артист Леслі Філліпс, якого нинішнє покоління кіноглядачів знають по озвучці розподіляє капелюхи у фільмах про малолітнього чарівника Гаррі Поттера.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти