Помер Філ Спектор - причина смерті, кар'єра і особисте життя музиканта

17 січня 2021, 20:50оновлено 17 січня 2021, 22:45
Філ Спектор помер 16 січня у віці 81 рік.
Філ Спектор
Філ Спектор / Reuters

Знаменитий музикант і музичний продюсер, звукорежисер із залу слави Філ Спектор помер у в'язниці після зараження коронавірусом на 82 році життя і на 10 році ув'язнення.

Як пише видання The New York Times, з посиланням на Департамент виправних установ та реабілітації Каліфорнії, легенда помер у лікарні в'язниці.

"Помер Філ Спектор, впливовий продюсер рок-н-ролу, відомий своєю "стіною звуку". Він відбував тюремний термін за вбивство", - пише видання у своєму Twitter.

відео дня

Спектор відбував тюремний термін з 2009 року за вбивство Лани Кларксон, яку він привів до себе додому після п'яної ночі в 2003 році. Поліція Лос-Анджелеса виявила її в кріслі наступного дня, вона загинула від єдиного кульового поранення в голову.

Філ Спектор - біографія і робота

Кар'єру музиканта Спектор почав в підлітковому віці. Він обожнював музику, і незабаром організував першу музичну групу Teddy Bears, яку він сформував разом з двома шкільними друзями, у складі якої він записав баладу "Знати його - значить любити його". Випущений в серпні 1958 року, сингл був проданий у складі більше мільйона платівок після того, як група з'явилася в популярному телешоу "American Bandstand", де Спектор грав на гітарі і підспівував.

Після цього його кар'єра пішла вгору. У період з 1960 по 1965 рік він записав 24 пісні, які потрапили до світових музичних рейтингів, багато з них тепер вважаються класикою.

Його кращі сингли включали в себе деякі з типових пісень "гьорл-бендів" тієї епохи. Наприклад, "He's a Rebel", "Uptown", "Then He Kissed Me" і "Da Doo Ron Ron" групи Crystals.

Для Righteous Brothers він спродюсував "Unchained Melody" і "You've Lost That Lovin 'Feeling", - хіт № 1, що став найпопулярнішою піснею 20-го століття на радіо і телебаченні.

У 1980-1990 роки на тлі алкогольної та наркотичної залежності Спектор майже припинив музичну діяльність.

Філ Спектор - особисте життя

Перший шлюб Спектора був в 1963 році з Аннет Мерар, вокалісткою Spectors Three.

У нього почався роман з Веронікою Беннетт, пізніше відомої як Ронні Спектор. Вони одружилися в 1968 році і усиновили сина Донте Філіпа Спектора (др - 23 березня 1969р). Потім він усиновив близнюків Луї Філіпа Спектора і Гері Філіпа Спектора ( др. - 12 травня 1966 р.)

У 1974 році вони розлучилися, дружину він помістив в психлікарню, отримав опіку над дітьми. Вони розповідали, що батько нібито тримав їх у полоні і змушував брати участь у домашніх сексуальних утіхах.

У 1980-х роках у Спектора були діти-близнюки від його подруги Дженіс Завала: Ніколь Одрі Спектор і Філіп Спектор-молодший (др - 18 жовтня 1982 року). Філіп молодший помер від лейкемії 25 грудня 1991 року.

У 2006 році він одружився з Рашель Шорт в процесі суду над ним, але в 2016 році вона подала на розлучення, заявивши про непримиренні розбіжності.

Філ Спектор - вбивство і ув'язнення

З 2009 року Філ Спектор відбував тюремний термін за вбивство голлівудської актрорки Лани Кларксон. У лютому 2003 року 40-річна актриса загинула в будинку продюсера від пострілу з пістолета в рот.

Його захист наполягав на тому, що це було самогубство, але чотири жінки-свідки заявили в суді, що Спектор раніше погрожував їм зброєю, коли вони йому відмовили.

У 2007 році присяжні не змогли прийняти рішення, і на другому судовому процесі через два роки Філа Спектора визнали винним у вбивстві. Спектора засудили до терміну від 19 років до довічного ув'язнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти