StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Таємні стосунки, скандал із кліпом у церкві та розрив: усе про роман Жадана і Соловій

8 березня 2024, 14:33оновлено 8 березня, 15:12
Українська співачка Христина Соловій зізналася в інтерв'ю блогерці Маші Єфросиніній про те, що мала роман із музикантом і літератором Сергієм Жаданом.
Жадан, Соловий, Роман
Усе, що відомо про роман Жадана і Соловій / колаж Главред, фото УНІАН та ua.depositphotos.com

Главред вирішив зібрати для своїх читачів усе, що відомо про цю історію.

Роман Христини Соловій та Сергія Жадана

Чутки про роман між двома відомими фігурами українського шоу-бізнесу (Жадан, крім своїх літературних досягнень, відомий останніми роками ще й як лідер рок-гурту "Жадан і Собаки") поповзли тоді, коли він знявся 2022 року в кліпі співачки на пісню "Юність". У відео артисти зіграли пристрасних коханців і навіть показали справжні поцілунки. Тоді Соловій говорила, що всі ці поцілунки були дружніми.

На початку травня 2023 року його застали у Львові під час побачення з Соловій. Пара йшла Стрийським парком у Львові і трималася за руки.

Буквально через кілька днів після цього в Мережі з'явилася інформація, що Жадан розлучається зі своєю дружиною Іриною Куніциною. З нею він був у шлюбі 15 років і вони разом виховували доньку. У червні стало відомо, що шлюб розірвано.

Пізніше Жадан говорив в інтерв'ю на їхнє рішення з Куніциною розійтися вплинула не відстань (сім'ю після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну він відправив за кордон), а "трошки інша ситуація".

"У моїй ситуації в нас трохи інша ситуація була. Але якщо говорити в принципі, то дійсно, для багатьох із нас сьогодні є визначальним фактор кілометрів, фактор розірваності, фактор порушення усталеного способу життя. Це теж одна з великих проблем наших", - говорив Жадан.

Проте офіційно ні він, ні Соловій свій роман не коментували. А на прямі запитання відповідали ухильно.

Хто такий Сергій Жадан?

Сергій Жадан - український поет, прозаїк, есеїст, перекладач, а також співак і музикант, учасник українських рок-гуртів "Жадан і Собаки" і "Лінія Маннергейма". Автор романів "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія", "Інтернат", поетичних збірок "Цитатник", "Ефіопія", "Життя Марії", "Тамплієри", "Антена".

Як пише Вікіпедія, літературні твори Сергія Жадана здобули численні національні та міжнародні нагороди, їх було перекладено більш ніж двадцятьма мовами.

Скандал із кліпом "Серце"

У жовтні 2023 року тема роману Жадана і Соловій вийшла на новий рівень. Спершу вона записали спільний трек-кліп на пісню "Серце", а потім зняли кліп - причому частково він був знятий у львівському храмі святого Андрія Первозванного УГКЦ.

Але щойно кліп побачив світ, греко-католицькі попросили Соловій і Жадана видалити його. Своє прохання вони аргументували тим, що він начебто пропагує антихристиянські цінності та порушує суть і сценарій кліпу, про які повідомили церкви перед тим, як отримати права на зйомку.

"Слава Ісусу Христу! Дорогі у Христі брати і сестри, хочемо виступити з приводу появи в мережі Інтернет кліпу "Серце" за участю Христини Соловій та Сергія Жадана. Ми вже звернулися до них із проханням про видалення цього кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть і сценарій кліпу, про який ми заздалегідь були поінформовані. Щиро у всіх просимо вибачення!", - йдеться в заяві священнослужителів. 1 листопада стало відомо, що настоятеля храму, отця Михаїла (Лучкова) було звільнено з посади.

Сама Соловій потім говорила, що поцілунки одностатевих пар були домонтовані у відеоряд режисером кліпу.

"У них [УГКЦ - Главред] був сценарій усього, що мало бути знято в церкві. А потім вони побачили і те, що ми дозняли. Це ж режисерський задум. Режисер займався всіма приготуваннями, всіма домовленостями. Ми до цього - ні я, ні Сергій, не мали жодного стосунку. Але ж церква зреагувала на те, що дівчата цілуються. Мене називали Вавилонською блудницею", - сказала вона.

Соловій визнала роман із Жаданом

5 березня 2024 року вийшло велике інтерв'ю Соловій у рамках YouTube-проєкту Маші Єфросиніної: співачка все-таки визнала факт роману з Жаданом. Причому, за словами дівчини, їхні стосунки почалися, коли обидва були невільними.

"Це було 23 лютого 2022 року. Увечері він почав писати мені, що він хотів би зі мною випити. І в нас зав'язалося романтичне онлайн-спілкування, яке тривало кілька місяців. Він писав вірші, я відповідала йому, надсилала селфі свої, які він просив скинути. В офлайн стосунки перейшли тоді, коли про це ніхто не говорив публічно. Я запросила його знятися в кліпі "Юність". На той момент наші стосунки були в розпалі. Я просила це подавати як творчий тандем. Я на той момент ще була у стосунках, і Сергій був у шлюбі. Це був космічний союз", - видала Соловій.

Що сталося під час інтерв'ю Маші Єфросиніної та Христини Соловій

Христина Соловій під час інтерв'ю Маші Єфросиніній сказала, що українці занадто толерантні з тими зірками, які донедавна "розмивали кордони" з Росією. А також Соловій заявила, що на руках цих артистів кров наших людей. До того ж Христина прямо вказала і на Машу Єфросиніну, а потім підкреслила, що всі вони мають нести відповідальність.

Зараз співачка говорить про те, що в цьому романі почуття Жадана були сильнішими, ніж її. І нібито вона стала ініціатором розриву стосунків, бо закохалася в іншого чоловіка.

Сам Сергій Жадан поки що ситуацію офіційно не коментує, а на запитання і співчутливі повідомлення фанатів або віджартовується, або вдає, що не розуміє, про що йдеться.

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти