StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Величезний штраф: артистам в Росії заборонили зі сцени говорити про війну

19 липня 2022, 23:28оновлено 4 серпня 2022, 18:13
У контракті існує пункт, згідно з яким Виконавець " зобов'язується уникати будь-яких політичних тим при проведенні концерту".
Концерт Київ-Дніпро
У контракті також прописаний штраф у розмірі 500 тис. руб. / прес-служба Caribbean Club

У Росії все сильніше звужуються рамки дозволеного і недозволеного. Тепер, нові обмеження торкнулися і організаторів музичних концертів, які стали включати в договори заборону говорити про війну.

Про таку практику пропагандистському ресурсу РБК повідомили представники двох агентств і концертний директор декількох відомих груп.

У видання є копія Договору з однією з російських груп. У контракті існує пункт, згідно з яким Виконавець " зобов'язується уникати будь-яких політичних тим при проведенні концерту".

відео дня

читайте також"Додому, тварюки": групу Бі-2 освистали на стадіоні "невинні росіяни"

Він не має права "поширювати не відповідну дійсності інформацію про хід" спеціальної військової операції " (про напад Росії на Україну - авт.) в Україні будь-яким способом, включаючи аудіовізуальний спосіб". Крім того, артист не може використовувати "державну символіку України, в тому числі подібну до неї до ступеня змішування, а також іншу символіку, з метою формування неправильних висновків про цілі і завдання Збройних сил РФ на території України, будь-якої дискредитації Російської Федерації, державних органів РФ, в тому числі Збройних сил РФ".

Якщо ця умова буде порушена і концерт буде перенесений або скасований, Виконавцю доведеться за свій рахунок компенсувати витрати на організацію заходу. У контракті також прописаний штраф у розмірі 500 тис.руб. (9 тис. доларів), який музикантам доведеться виплатити протягом трьох днів після порушення.

Нагадаємо, раніше російський рок-музикант, лідер гурту ДДТ Юрій Шевчук, який засудив війну в Україні, висловився про мовчання своїх співгромадян.

В інтерв'ю на YouTube-каналі "Скажи Гордєєвій"музикант заявив, що в РФ теж є герої, а населення потрапило під окупацію влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти