Щоденна особлива традиція: що любила їсти після обіду королева Єлизавета II

8 жовтня 2024, 13:54
1312
Королева Єлизавета наполягала на тому, щоб їсти одну цікаву страву кожного дня.
Щоденна особлива традиція: що любила їсти після обіду королева Єлизавета II
Цікаві факти про королеву Єлизавету II / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Королева Єлизавета II наполягала на тому, щоб їй подавали відоме частування щодня, незважаючи на те, що для багатьох британців це було недозволеною розкішшю, пише Express.co.uk.

За словами колишнього шеф-кухаря покійної королеви Даррена МакГрейді, Її Покійна Величність насолоджувалася післяобіднім чаєм з булочками, джемом і вершками, куди б вона не поїхала. Про це він розповів у своїй книзі "Їсти по-королівськи: Рецепти та спогади з палацової кухні".

"Ми прилетіли до Австралії і були на королівській яхті. Була п'ята година ранку, але для королеви це була п'ята година дня, тому моєю першою роботою було приготування булочок", - сказав пан МакГрейді.

відео дня

За британською традицією, що налічує сотні років, до післяобіднього чаю зазвичай подають бутерброди, тістечка, торти і булочки з джемом і кремом.

Післяобідній чай часто подають на вишуканому порцеляновому посуді між 15:00 та 17:00.

Хто така Єлизавета II?

Єлизавета II - королева Сполученого Королівства і 14 країн Співдружності націй з 6 лютого 1952 року до своєї смерті 8 вересня 2022 року. Правила 70 років і сім місяців, найдовше за всіх британських монархів.
Час від часу вона стикалася з республіканськими настроями і критикою королівської сім'ї в ЗМІ, особливо після розпаду одружень її дітей, її annus horribilis 1992 року і смерті її колишньої невістки Діани, принцеси Уельської 1997 року. Однак підтримка монархії в Сполученому Королівстві залишалася незмінно високою, як і її особиста популярність. Єлизавета II померла 8 вересня 2022 року.

Зазначається, що однією з останніх появ покійної Королеви на телебаченні було те, що Її Покійна Величність розділила післяобідній чай з нещасним ведмежам Паддінгтоном у скетчі, показаному на концерті з нагоди Платинового ювілею, в якому монархиня витягнула зі своєї сумочки бутерброд з мармеладом.

Під час пандемії Covid королівська родина поділилася рецептом фруктових булочок, які регулярно подавалися на вечірках у саду Букінгемського палацу.

Вважається, що покійна королева любила чергувати звичайні булочки з фруктовими і завжди додавала джем в першу чергу, коли обідала звичайними булочками.

Єлизавета II віддавала перевагу чаю "Ерл Грей", а крім булочок, як кажуть, любила шоколадні еклери, фруктовий пиріг, банановий хліб, бісквітний торт "Вікторія" і шоколад.

У серії відеороликів на YouTube пан МакГрейді показав, що покійна королева їла чотири рази на день, але невеликими порціями під час сніданку, обіду, післяобіднього чаю та вечері.

Колишній королівський шеф-кухар, який служив особистим шеф-кухарем покійного монарха з 1982 по 1993 рік, сказав, що Єлизавета II ніколи не говорила, що їй не подобається їжа, але робила позначку в книзі, якщо вона не хоче їсти цю страву знову.

Єлизавета II також була ласункою. В інтерв'ю журналу Hello! 2016 року пан МакГрейді описав покійну королеву як "шоколадомана".

"Все, що ми включали в меню з шоколадом, вона обирала, особливо шоколадний пиріг "Шоколадна досконалість", - сказав він.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти