StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Цілую небеса": Анджеліна Джолі показала своє рідкісне дитяче фото з покійною мамою

10 травня 2023, 03:35
Маршелін Бертран не стало 15 років тому, але вона все ще служить гірким натхненням для Джолі.
Анджеліна Джолі
Анджеліна Джолі показала рідкісне фото покійної матері / ua.depositphotos.com

Американська акторка Анджеліна Джолі ділиться особистим і відвертим дуже рідко. Однак напередодні 73-річчя її покійної матері, акторки Маршелін Бертран, на своїй сторінці в Instagram вона опублікувала свій дитячий знімок з мамою зі зворушливим посланням.

Мама Джолі померла у віці 58 років від тривалої боротьби з раком яєчників і молочної залози. Ці два типи онкології - характерні для жіночої половини сім'ї Анджеліни.

У 37 років Анджеліна виявила, що є носієм дефектного гена BRCA1, який підвищував ризик захворіти на рак молочних залоз до 87%. Два роки по тому, пройшовши ряд аналізів, вона також з'ясувала, що ризик розвитку раку яєчників у неї - 50%. Її тітка та бабуся померли від раку молочної залози та яєчників відповідно.

відео дня

Тоді Джолі прийняла рішення вжити превентивних заходів і видалити органи, які становлять небезпеку. Через це їй довелося перенести ранню менопаузу, проте Анджеліна вважає, що це - мала ціна за можливість зберегти життя заради своїх дітей.

Свою історію вона широко висвітлювала в пресі, щоб донести до жінок важливий посил: їх здоров'я безцінне, і у них є вибір. Смерть мами для Анджеліни Джолі завжди буде асоціюватися з онкологією, тому вона вважає своєю місією підвищувати обізнаність про рак тих, хто знаходиться в зоні ризику.

"Моя мама любила Хендрікса. І завжди підписувала свої листи "Цілую небеса" (цитата з пісні Джиммі Хендрікса Purple Haze - прим. редактора). Ці слова набули нового значення після того, як вона померла. Посилаю свою любов тим, хто також втратив близьких і сили тим, хто в цей самий момент бореться за своє життя і життя тих, кого любить. І звертаюся до інших жінок: будь ласка, знайдіть час, щоб подбати про себе і пройти мамографію, аналізи крові або УЗД, особливо якщо у вас є сімейна історія раку", - звернулася до шанувальників акторка.

Анджеліна Джолі з мамою
Анджеліна Джолі в дитинстві з мамою Маршелін Бертран / instagram.com/angelinajolie

Раніше стало відомо, що Італійська супермодель Бьянка Балті заради натхнення своїх дочок повністю видалила молочні залози - таким чином манекенниця вирішила убезпечити себе від раку.

Також співачка Лайма Вайкуле поділилася власним досвідом боротьби з онкологією, який отримала близько 30 років тому - артистка зізнається, що важка недуга сильно змінила її.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти