Поборемося за бронзу: перша ракетка України сенсаційно поступилася у півфіналі Олімпіади

29 липня 2021, 15:20оновлено 29 липня 2021, 17:18
Зробити ще один камбек на турнірі Світоліні виявилося не до снаги.
Світоліна
Світоліна побореться за бронзу / Reuters

Перша ракетка України Еліна Світоліна не змогла вийти до фіналу олімпійського тенісного турніру серед жінок. У поєдинку 1/2 фіналу українка програла чешці Маркеті Вондрушовій, яка йде у світовому рейтингу 42-а.

Тепер наша тенісистка буде боротися в поєдинку за бронзову медаль Олімпіади проти Олени Рибакіної з Казахстану, яка раніше поступилася швейцарці Белінді Бенчич (6:7 (2), 6:4, 3:6).

Зазначається, що Світоліна чотири рази грала проти Вондрушової, вигравши у чешки три поєдинки. За винятком останнього у вересні 2020 року в Римі – тоді Маркета перемогла Еліну у двох сетах. У Токіо Вондрушовій вдалося нанести Світоліній другу поспіль поразку в особистих зустрічах.

Раніше ми писали, що Світоліна встановила історичне досягнення на Олімпійських іграх-2020 в Токіо. Дебютний вихід 26-річної уродженки Одеси в півфінал особистого олімпійського турніру став найкращим результатом України за всю історію проведення Ігор. До цього жоден тенісист або тенісистка з України на Олімпіадах не доходили до 1/2 фіналу в одиночному розряді.

Медалі України на Олімпіаді-2020

  • Українська спортсменка Дар'я Білодід виборола першу медаль для нашої збірної на літніх Олімпійських іграх. Українка завоювала "бронзу" у змаганнях з дзюдо.
  • Український спортсмен Ігор Рейзлін у поєдинку за третє місце на Олімпіаді в Токіо в чоловічому фехтуванні здобув перемогу над італійцем Андреа Сантареллі. Це друга "бронза" України на Олімпіаді в Токіо.
  • Українські спортсмени заробили третю медаль на літніх Олімпійських іграх-2020. Пара Стрільців Олена Костевич та Олег Омельчук отримали бронзу зі стрільби з пневматичного пістолета з 10-ти метрів.
  • Український плавець Михайло Романчук завоював четверту медаль для України на Олімпійських іграх-2020 в Токіо. Спортсмен виборов "бронзу" у плаванні на 800 метрів вільним стилем серед чоловіків.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти