Пенальті для "Динамо" на 97-їй хвилині трапився "з вини" ВАР і справедливого суддівства, - експерт

20 вересня 2021, 14:40
Завдяки пенальті на 97-їй хвилині матчу 8 туру УПЛ, Циганков забив "Олександрії", заробивши для "Динамо" три очки.
Пенальті для
ілюстрація / ua.depositphotos.com

У матчі 8 туру УПЛ "Динамо" забило "Александрії" пенальті, призначене на 97-їй хвилині гри. Це стало можливим дякуючи ВАР і тому, що в Україні судівський корпус сьогодні незалежний від УАФ. Таку думку озвучив футбольний експерт Дмитро Лащук.

"Із запровадженням ВАР матчі стали справедливішими, однозначно.

"Динамо" не судять упереджено і ніколи не судили. На футбольному полі у грі "Динамо" і "Шахтар", наприклад, я помічав, що завжди ставили суддів кваліфікованих, які судять не тільки внутрішні чемпіонати, а й міжнародні ігри.

відео дня

А по цьому конкретному інциденту на 97 хвилині – можливо, якби це було б десь на середині матчу – 30 чи 60 хвилина, то такого розголосу це б не мало", - сказав експерт.

За його словами, інцидент лише засвідчує незалежність арбітражу в Україні.

"Суддівський корпус залежить від УАФ лише по назначенню ігор. Зрозуміло, що є більш лояльні до УАФ, є ні. Та якщо ми беремо цей епізод, то бачимо, суддівство - незалежне. Це був дійсно чесний український футбол. І в цьому інциденті ми побачили, що судді просто роблять свою справу, керуючись виключно регламентом.

А ВАР допомогла. Бо якби не ВАР, швидше всього, пенальті не було б назначено", - сказав Лащук.

Завдяки пенальті на 97-їй хвилині матчу 8 туру УПЛ, Циганков забив "Олександрії", заробивши для "Динамо" три очки.

Як відомо, вперше у тестовому режимі система ВАР запрацювала в Україні наприкінці 2019 року. Вже у липні 2020 року, з ініціативи президента УАФ Андрія Павелка, ФІФА дозволила використання ВАР у матчах Першої ліги.

"Це надзвичайно важливе рішення з огляду на шалену конкуренцію, яка точиться у Першій лізі за вихід в УПЛ. Аж вісім команд змагаються за перші місця! Відтак ціна помилки, в тому числі й суддівської, дуже велика. VAR допоможе мінімізувати вірогідність їх допущення", - зазначив тоді Павелко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти