StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та ТБШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і городЗірки

Найбільший страх для щурів: що посадити в саду, щоб позбутись від гризунів

29 вересня 2024, 18:24
128
Деякі рослини можуть відлякувати щурів від будинків і садів завдяки сильному запаху. Експерт з садівництва розповів, які рослини діють як відлякувачі.
Найбільший страх для щурів: що посадити в саду, щоб позбутись від гризунів
Як вигнати щурів із саду - топ рослин, які відганяють гризунів / Колаж Главред, фото: pixabay

Щури часто можуть бути проблемою як у будинках, так і за їх межами. Хоча вони можуть завдати шкоди, прогризаючи деревину, ізоляцію та дроти, щури та інші гризуни також можуть переносити шкідливі або смертельні хвороби, передає Mirror.

Люди можуть заразитися різними шляхами, такими як укуси та подряпини, хоча хвороби також можуть передаватися через сечу, послід або слину щурів. Це означає, що важливо тримати щурів та інших гризунів, таких як миші, хом'яки, морські свинки та білки, подалі від наших домівок.

Хоча деякі експерти рекомендують хімічні методи боротьби з цими шкідниками, існує більш природний підхід, який є не менш ефективним. Деякі рослини відлякують щурів завдяки їхньому чутливому нюху, тому, якщо їх висадити в саду, гризунам краще триматися подалі.

відео дня

Експерт з садівництва Менхаз Уддін з Flower Fable пояснив, що ви можете створити бар'єр навколо вашого саду, просто висадивши п'ять квітів або трав.

"Щури в першу чергу шукають їжу і притулок, коли освоюють нові території. Рослини в цій екосистемі відіграють важливу роль у виборі місця, де вони вирішать облаштуватися. Сила рослин виходить за межі естетики та очищення повітря. Вони можуть бути мовчазними захисниками від шкідників, таких як щури, перетворюючи ваш сад на фортецю без хімічних втручань", - сказав Менхаз.

Найбільший страх для щурів: що посадити в саду, щоб позбутись від гризунів
Коли різноматні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

Менхаз розповів про рослини, які природним чином відлякують щурів від садів:

  • Котяча м'ята;
  • чорнобривці;
  • бузина;
  • лаванда;
  • м'ята.

Кожна з цих квітів і трав випромінює запах, який відлякує щурів. Лаванду, популярну літню траву, щури ненавидять, оскільки вона має сильний ароматний запах.

Лаванда також містить ліналоол і ліналіл, які, як відомо, дратують щурів.

"Ароматичні олії, що містяться в рослинах лаванди, нестерпні для щурів. Ці істоти віддають перевагу середовищу, де їхній нюх не має перешкод", - додав він.

Вважається, що м'ята - найкраща рослина для відлякування щурів завдяки своєму сильному запаху, який, до того ж надзвичайно дратує гризунів. Найкраще висаджувати м'яту біля компостного контейнера, кухонних вікон або будь-де, де щури можуть шукати їжу.

"Серед різних видів м'яти м'ята перцева та м'ята перцева є найпотужнішими відлякувачами щурів. Їхній сильний аромат пригнічує гострий нюх щурів, не даючи їм можливості затримуватися в приміщенні", - каже Менхаз.

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти