StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Щури втечуть самі: садівник назвав найкращий і простий метод боротьби з мишами

13 вересня 2024, 13:12оновлено 14 вересня, 17:32
151199
Експерти з садівництва поділилися простим і дешевим способом відлякати щурів та мишей від саду та городу без використання дорогих і агресивних хімікатів.
Щури втечуть самі: садівник назвав найкращий і простий метод боротьби з мишами
Чого бояться щури - який найкращий метод боротьби з гризунами / Колаж Главред, фото: pixabay

Існує дешевий спосіб зупинити появу щурів у вашому саду без використання агресивних хімікатів. Еш Рід, автор книги "Кімнатні рослини", зазначив, що щури в саду можуть перетворити спокійне місце на кошмар. Він сказав, що на відміну від нас, щури не є шанувальниками лаванди чи розмарину.

Якщо вам цікаво дізнатись про інші способи боротьби із щурами, рекомендуємо наш матеріал: "Вони це ненавидять": будівельник назвав натуральний інгредієнт, який відлякує мишей.

"Присутність розмарину в саду часто змушує щурів двічі подумати, перш ніж оселитися там. Чорнобривці з їх унікальним запахом також діють як відлякувач гризунів. А м'ята перцева не лише чудово підходить для чаю, її сильний аромат змушує щурів бігти в протилежному напрямку", - сказав він, повідомляє Express.

відео дня

Для боротьби зі шкідниками м'ятні спреї легко доступні в Інтернеті, або ж ви можете створити домашню версію, змішавши кілька крапель ефірної олії м'яти з водою.

Він радить розпилювати цю суміш навколо потенційних входів для щурів, таких як паркани та ворота, а також навколо ваших улюблених рослин. Окрім м'яти, інші олії, такі як лимонна, цитронелла та евкаліптова, можуть відлякувати гризунів. Еш підкреслив свій особистий вибір: "Те ж саме стосується хризантем, але моя улюблена - лаванда, це стосунки любові та ненависті, ми її любимо, а щури ненавидять".

Він підкреслив, що охайне оточення є дуже важливим.

"Щури також процвітають у брудних, зарослих місцях. Тож, подбайте про те, щоб ваш сад був охайним. Коротка трава, мінімальна зарослість і впорядкований садовий інвентар - ваші союзники", - додав він.

Зменшуючи кількість схованок за рахунок охайності та реорганізації, можна по суті порушити звичний розпорядок гризунів - інноваційна стратегія, яку він порівнює з "Переміщуючи речі, ви граєте в веселу гру, яка порушує щурячу рутину. Також заблокуйте доступ до настилів і садових конструкцій".

Нарешті, він запропонував захистити точки доступу, такі як тераси і садові споруди, щоб перешкодити настирливим загарбникам.

Щури втечуть самі: садівник назвав найкращий і простий метод боротьби з мишами
Коли різноманітні шкідники найбільш активні / Інфографіка: Главред

Карлос Гарсія, син засновників компанії Total Clean, запропонував використовувати рослини, щоб тримати цих настирливих щурів на відстані від вашого саду.

"Деякі рослини, такі як м'ята, лаванда, розмарин, чорнобривці, нарциси, фенхель, часник і цибуля, менш привабливі для щурів через свій запах і смак", - порадив експерт.

Він додав, що дуже важливо регулярно перевіряти сад на наявність будь-яких ознак активності щурів і негайно вирішувати ці проблеми, щоб запобігти зараженню.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти