StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Найбільший страх для комарів та мух: ТОП-4 рослини, які відлякують комах

16 липня 2024, 18:55оновлено 17 липня, 17:31
1340
Набридливих мух та комарів влітку можна легко зупинити за допомогою чотирьох рослин, які природним чином дратують комах і відганяють їх від будинку.
Найбільший страх для комарів та мух: ТОП-4 рослини, які відлякують комах
ТОП-4 рослини, які відлякують комах - що допомагає від комарів / Колаж Главред, фото: pexels

Літо - це час, коли більшість людей хоче розслабитися на сонці і насолодитися теплою погодою, але нікому не подобається мати справу з великою кількістю шкідників, які дзижчать навколо в цю пору року.

Якщо вам цікаво дізнатись більше про ефективні засоби бородьби із комахами у домі, рекомендуємо наш матеріал: "Зникнуть із вашого дому": фахівці розповіли про геніальну пастку для мух.

Адріана Каміллері, експерт з боротьби зі шкідниками з садівничого веб-сайту Hoselink, розповіла, що використання рослин для відлякування мух і комарів є не лише ефективним, але й екологічно безпечним способом запобігти потраплянню комах у ваш дім, повідомляж Express.

відео дня

"При боротьбі з цими шкідниками важливо розуміти, чому вони крутяться навколо. Вони не навмисно намагаються нам докучати, а просто займаються своєю природною діяльністю. Знання рослин, які не подобаються цим комахам, є цінною інформацією, яку ми можемо використати для того, щоб тримати їх на відстані", - сказала вона.

Кімнатні рослини, які відлякують мух і комарів

Лаванда

Лаванда - це красива фіолетова квітка, відома своїм запашним ароматом, який, як відомо, сильно дратує мух і комарів.

"Лаванда має заспокійливий ефект, який люди полюбляли протягом століть, однак, протилежне можна сказати про комах. Ми радимо, щоб максимально використати потенціал лаванди, висаджувати її на дуже сонячних ділянках біля входу в сад або біля вхідних дверей, щоб зменшити кількість комах, які можуть потрапити всередину", - сказала експерт.

Ця гарна рослина також містить олії ліналоол і ліналілацетат, які втручаються в сенсорне сприйняття комах, що ускладнює пошук їжі для мух або комарів, які шукають людей, щоб їх вкусити.

Лаванду найкраще розміщувати біля точок входу, таких як вікна чи двері, щоб утримати шкідників подалі, або висаджувати біля дверного отвору чи під вікном у саду.

Чорнобривці

Чорнобривці - це яскраві та життєрадісні помаранчеві квіти, які не тільки додадуть багато кольору вашому будинку або літньому саду, але й є природним репелентом від комах.

Ці красиві квіти містять сполуку під назвою піретрум, яка впливає на нервову систему мух і комарів і навіть вбиває їх, якщо вони підлетять надто близько.

Якщо висаджувати чорнобривці на сонячних ділянках біля будинку, то вони будуть гарно виглядати як кімнатна рослина, але якщо висаджувати їх у саду, то вони часто добре виглядають поруч з трояндами або біля овочевих грядок.

"Чорнобривці легко вирощувати на сонячних ділянках, вони мають аромат, який відлякує мух. Відомо, що садівники висаджують чорнобривці серед сільськогосподарських культур та іншого листя, щоб запобігти поїданню комахами, а також через унікальну властивість рослини стимулювати ріст", - наголосила Андріана.

Чорнобривці, як правило, вважаються безпечними для котів та собак, але власники домашніх тварин повинні знати, що ці квіти є слаботоксичними, якщо їх проковтнути, вони можуть викликати блювоту або діарею, тому їх краще тримати подалі від ваших пухнастих друзів.

Пенніроял

Пеннірояли - це невелика рослина з темно-зеленим листям і злегка пухнастим фіолетовим цвітінням, що має сильний м'ятний аромат, який, природно, відлякує і мух, і комарів.

Ця запашна трава містить пулегон, який перевантажує сенсорні рецептори комах і унеможливлює їхню здатність орієнтуватися в навколишньому середовищі.

"Ця рослина слугує надзвичайно ефективним засобом від клопів завдяки своїм потужним оліям, що самостійно вивільняються. Посадивши цю низькорослу рослину під іншими рослинами або навколо них у своєму саду, ви забезпечите себе природним інсектицидом, який допоможе тримати шкідників на відстані", - радить фахівець.

Слід зазначити, що пеннірояли отруйні як для тварин, так і для людей, якщо їх проковтнути, тому краще не тримати їх у своєму будинку або навколо саду, якщо у вас є домашні тварини або діти.

Лимонник

Лимонник відомий своїми товстими стеблами і зовні дуже схожий на цибулю-шалот, але випускає сильний цитрусовий запах, який дуже нагадує лимони.

Однак лимонник ідеально підходить для відлякування комах, оскільки містить високу концентрацію цитронелли - однієї з найсильніших сполук, що відлякують комарів.

"Ця запашна рослина містить олію цитронели, яка є популярним інгредієнтом вуличних свічок і більшості репелентів завдяки своїм властивостям відлякувати комах", робить висновок вона.

Цитронела заважає комарам виявити людину, щоб вкусити, а її приємний аромат також відлякує мух.

Її найкраще висаджувати у відкритих зонах відпочинку або місцях, де ви відпочиваєте в саду, наприклад, біля внутрішнього дворика, але якщо ви тримаєте її як кімнатну рослину, її краще розмістити біля вікна, щоб запобігти потраплянню комарів всередину.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти