StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Покриють весь город і виведуть бур'яни: що посіяти на зиму, щоб не росла трава

6 вересня 2024, 16:29оновлено 7 вересня, 14:40
56170
Для боротьби з бур'янами взимку можна використовувати певні рослини, які ефективно витісняють шкідливу рослинність та готують ґрунт до весняного сезону.
Покриють весь город і виведуть бур'яни: що посіяти на зиму, щоб не росла трава
Що посіяти на зиму, щоб не росла трава - які рослини виводять бур'яни / Колаж Главред, фото: ua.depositphotos.com

Підзимова посадка рослин – ефективний спосіб не лише прикрасити свій сад навесні, але й запобігти зростанню бур'янів на ділянці. Про те, що посіяти на зиму, щоб не росла трава розповіли експерти компанії "Сімейний сад" у відео на YouTube.

Якщо ви цікавитеся садівництвом, прочитайте матеріал Главреду: Це найкращий час: садівники розповіли, коли правильно обрізати троянди.

Які трави можна сіяти під зиму

Експерти пояснюють, які культури варто висівати в осінній період, щоб забезпечити ранній урожай та мінімізувати проблеми з бур'янами навесні.

Однією з перших рослин, про яку йде мова, є цибуля.

"Підзимова посадка гарантує ранню появу зеленої цибулі навесні, а влітку ви вже зможете збирати врожай", — пояснюють експерти.

Цей метод також робить рослини більш стійкими до цибулевої мухи, що часто є проблемою для городників.

Ще одна важлива культура для посадки восени — морква.

За словами спеціалістів, "для посіву моркви земля повинна осісти, тому грядки варто підготувати заздалегідь".

Вони радять проводити сівбу при температурі +2…+4 °C, загортаючи насіння на глибину 3-4 сантиметри. Така підготовка допоможе отримати якісні сходи навесні.

Що відомо про компанію "Сімейний сад"

"Сімейний сад" - компанія, створена у 2013 року, наразі компанія Сімейний Сад (Family Garden LLC) займає лідируючі позиції в Україні з виробництва та продажу насіння овочів і квітів, газонних травосумішей, засобів захисту рослин та добрив.

Остання культура, яку рекомендують висаджувати під зиму, — це озимий часник.

"Городники люблять озимий часник за великі зубці, які легко відокремлюються від головки та зручно чистяться", — зазначають експерти.

Для того, щоб отримати хороший врожай, важливо дотримуватися відстані між зубками в рядку (8-10 см) і висаджувати їх на глибину 8 см.

Як тільки настають стійкі холоди, експерти радять накрити грядки ялиновими гілками або соломою, щоб утримати сніг на місці посадки та захистити рослини.

Дивіться відео про те, які сидерати знищують бур'яни:

Чим засіяти город, щоб не росли бур'яни

Крім того, блогер Світлана у відео на YouTube каналі "Перший дачний" розповіла про те, чим краще засіяти землю на зиму.

У відео блогерка Світлана надає рекомендації щодо висадки рослин, які виводять бур'яни.

Світлана ділиться своїм досвідом та наводить приклади квітів, які можна садити під зиму для досягнення найкращих результатів.

"Живучка або аюга допоможе у боротьбі з бур'янами," – зазначає Світлана.

Ця рослина швидко розростається і утворює щільні галявини, що фактично витісняють бур'яни. Вона підкреслює, що назва рослини говорить сама за себе, оскільки живучка дійсно є дуже стійкою і невибагливою.

Цвітіння живучки починається в травні і триває до липня, а її різноманітні види (вічнозелені, листопадні, однорічні та багаторічні) дозволяють підібрати найбільш відповідний варіант для будь-якої ділянки.

"Живучка добре росте як на сонячних ділянках, так і в тіні, що робить її універсальною," – додає вона.

Однією з головних переваг живучки є її здатність швидко пристосовуватися до різних типів ґрунтів, а насіння можна висівати як навесні, так і восени під зиму. За словами Світлани, догляд за цією рослиною не є складним: "Поки рослина молода, головне – це регулярний полив, щоб ґрунт навколо неї не встигав пересихати." Вона також зазначає, що живучка практично не боїться морозів, особливо якщо зима сніжна.

Ще однією рослиною, яку рекомендує Світлана, є конвалія, яка здатна витіснити бур'яни з ділянки.

"Конвалія здатна витіснити з ділянки будь-які бур'яни," – каже вона, додаючи, що ця рослина також відрізняється гарним декоративним виглядом завдяки своїм ніжним дзвіночковим квіткам. Світлана наголошує, що конвалія любить вологий, родючий ґрунт і тінь, а догляд за нею полягає в рясному поливі, оскільки ґрунт має бути завжди вологим.

Також Світлана розповідає про квітку льон, яка відрізняється невибагливістю та декоративністю.

"Коли льон розростається і утворює кущики, він легко витісняє будь-який бур'ян," – зазначає вона.

Ця рослина може квітнути з червня до кінця літа, а її кольори варіюються від білих до блакитних та червоно-рожевих. Для досягнення найкращих результатів Світлана рекомендує висівати насіння льону під зиму.

Дивіться відео про те, чим засіяти город, щоб не росли бур'яни:

Блогерка також згадує незабудки, які чарівно виглядають під час весняного цвітіння і практично не залишають місця для бур'янів.

"Кущики незабудки розростаючись, практично не пропускають бур'яни," – розповідає Світлана, додаючи, що ця рослина легко вирощується з насіння і має відмінну схожість.

Серед інших рослин, які ефективно борються з бур'янами, Світлана згадує ешольцію (каліфорнійський мак) і роговик.

"Ешольція, розростаючись, практично не пропускає ніякі бур'яни," – стверджує вона, підкреслюючи, що квітка цвіте все літо до заморозків, а догляд за нею полягає у мінімальному поливі та розпушуванні ґрунту.

Роговик, на її думку, також є чудовим вибором для боротьби з бур'янами завдяки своїм щільним стеблам, які закривають ґрунт.

Що відопо про YouTube канал "Перший дачний"

"Перший дачний" - канал на відеохостингу YouTube з аудиторією понад 27 тисяч користувачів. Автори каналу регулярно розміщують відео про заміське проживання та нескладні технічні роботи, які виконують своїми руками.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти