StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чим підживити цибулю: хитрий фокус стовідсотково врятує увесь урожай

3 травня 2024, 18:24оновлено 8 травня, 16:39
51131
Чим полити цибулю для гарного росту - як отримати великий і якісний урожай.
цибуля
Чим краще підживити цибулю народні засоби / Колаж: Главред, Фото: УНІАН, Pixabay/klimkin

Для того, щоб отримати гарний урожай при вирощуванні цибулі, необхідно знати, як правильно доглядати за культурою. Однак для отримання гарного врожаю необхідно дотримуватися простих рекомендацій.

Важливо пам'ятати, що на землі під цибулю мають рости огірок, рання картопля, бобові, томат, однорічні трави або морква, буряк, кабачок, кавун і гарбуз. При цьому термін повернення на ту саму ділянку - не раніше, ніж через 3-4 роки, розповідає доктор сільськогосподарських наук Інституту овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України Оксана Сергієнко.

Читайте наш матеріал "Що покласти в лунку при посадці моркви: 3 найкращі варіанти".

Як правильно вирощувати цибулю

Експерт говорить про те, що перед висаджуванням цибулі можна вносити перегній - до 7 кг на кв. м до 60 г на кв. м нітроамофоска. Важливо рівномірно розподілити підживлення по ділянці. Глибина обробки ґрунту - до 20 см.

Перед посадкою навесні необхідно виконати низку дій:

  • Верхній шар ґрунту розпушують граблями або боронують
  • Важливо дотримуватися глибини загортання насіння (до 3 см.);
  • При використанні сіянки - до 5 см.

Що відомо про Інститут овочівництва та баштанництва

Це головна наукова установа, заснована 1947 року, яка очолює і координує науково-дослідні роботи з питань овочівництва та баштанництва. Основні напрями роботи зосереджені на розв'язанні пріоритетних фундаментальних і прикладних завдань з розроблення генетичних, біотехнологічних і фізіолого-біохімічних методів створення високоадаптованих вихідних матеріалів для селекції овочевих і баштанних рослин. Також фахівці інституту займаються створенням конкурентоспроможних, стійких до комплексу біотичних та абіотичних чинників гібридів і сортів овочевих і баштанних рослин, придатних для сучасних технологій виробництва. Інститут також науково забезпечує впровадження інноваційних розробок в агропромисловому виробництві, йдеться в матеріалах ІОБ.

Як висаджувати цибулю

Важливо дотримуватися процедури висаджування цибулі - за п'ять діб до висадки цибулинки слід перебрати, видалити сухі, гнилі, ті, що проросли. При цьому бажано цибулини прогріти, наприклад, на батареї: близько 12 годин при температурі 40 градусів для знезараження.

Ще один секрет - якщо ви висаджуєте насіння, тоді просушіть до сипучого стану і за можливості змішайте з порошком крейди.

Дивіться відео - як виростити гарну цибулю з насіння:

Догляд за цибулею: підживлення

Не менш важливим є процес підживлення цибулі під час вирощування. Як пише доктор сільськогосподарських наук, рослини можна підгодовувати рідкісними добривами, стимуляторами, які можна купити в магазинах. Не варто забувати, що для збереження посівів потрібно боротися з бур'янами.

Чим підживити цибулю: хитрий фокус стовідсотково врятує увесь урожай
/ Інфографіка Главред

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти