StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Цвістимуть до заморозків: які швидкорослі квіти посадити у червні

25 травня 2024, 10:34
4764
Швидкорослі квіти можна посадити в червні, щоб вони цвіли до осені або навіть до перших заморозків.
Клематис, космея
Що саджати в червні - квіти які швидко ростуть / Колаж: Главред, фото: pixabay

Влітку більше часу хочеться проводити на природі, і квітучий сад - чудовий варіант для такого дозвілля. Якщо ви не встигли посадити квіти навесні, то варто знати, що ще не пізно посадити в червні. Швидкорослі квіти можна висадити в перший місяць літа, щоб вони цвіли до осені або навіть до перших заморозків.

До слова, раніше ми писали про те, що деякі культури можна висаджувати протягом усього сезону. Так усе літо на столі будуть свіжі овочі та зелень. Читайте матеріал: Жоден шматочок землі не буде пустувати: що можна садити у відкритий ґрунт у червні.

Що садити в червні - квіти, які швидко ростуть

Чорнобривці. Ці яскраві та пишні квіти мають шикарний вигляд на клумбі й безумовно радують око. Вони цвітуть все літо і можуть дотягнути до перших заморозків.

відео дня

Чорнобривці не вимагають особливого догляду, лише іноді їх потрібно поливати, якщо довго немає дощу.

Для вирощування в саду підійдуть будь-які сорти - від мініатюрних до високорослих. Тому варто заздалегідь спланувати дизайн саду. Потрібно заздалегідь визначитися з кольором і висотою рослини, щоб створити гарний квітковий куточок. Ця рослина ніколи не розчарує і не створить проблем у догляді, а навпаки - прикрасить будь-яке місце.

Чорнобривці
Чорнобривці / Фото: pixabay.com

Календула. Багато садівників люблять календулу за красиві квіточки і за простий догляд. Ця квітка, в принципі, схожа на чорнобривці, тільки вона трошки ніжніша.

Цвітіння календули починається в червні й триває до самих холодів. Навіть у жовтні, якщо немає сильних морозів, можна побачити яскраві квіти.

Приблизно через півтора або два місяці після посіву календула зацвіте і прикрасить своїми яскравими бутонами клумбу. Цю рослину, як і інші квіти, слід поливати, очищати від бур'янів та розпушувати ґрунт.

Календула
Календула / Фото: pixabay.com

Космея славиться своїм яскравим і рясним цвітінням. Її неможливо не помітити і пройти повз без захоплення. Цю рослину можна побачити практично скрізь - біля приватних будинків, уздовж доріг і навіть полів.

Ця квітка схожа на ромашку, але має яскраві та насичені відтінки. Завдяки своєму приємному аромату, вона приваблює до себе різних комах.

Якщо ви хочете посадити у себе вдома космею, можна створити свою цікаву композицію, вибравши насіння різних сортів.

Космея добре себе почуває поруч із фруктовими деревами. Ароматні квіти приваблюють метеликів, які допомагають запилювати весь сад.

Космея
Космея / Фото: pixabay.com

Космея здатна розростатися, тому ідеально підійде для огорожі. Також цю квітку можна висаджувати як живий паркан або як доповнення до інших рослин.

Високорослу космею потрібно висаджувати позаду інших квітів, а низькорослі сорти можна посадити у вазон і поставити біля альтанки. Також космею можна посадити біля бордюр.

Кларкія. Якщо вам подобається, який вигляд має сакура і ви добре ставитеся до троянд, тоді ця рослина вам підійде. Невеликі кущики з оксамитовими квіточками відмінно прикрасять будь-який двір.

Рослина виглядає максимально ефектно, якщо посадити її у вигляді композиції.

У кларкії може відростати маса бічних гілочок, що потрібно враховувати під час розподілу на ділянці.

Кларк.
Кларкія / Фото: rastenievod.com

Сортам з довгим стеблом може знадобитися підстраховка у вигляді кілочка, який встановлюють одразу під час посіву, щоб у майбутньому сильний вітер не зламав квітку.

Між саджанцями або насінням під час посадки має залишатися відстань не більше 20 см, інакше рослина не зможе рясно розквітнути.

Клематис - ще одна рослина, яка користується попитом серед садівників і порадує своїм цвітінням з середини червня до заморозків.

Клематисом можна прикрасити альтанку, паркан або просто зробити арку. І тоді ви із захопленням милуватиметеся красивим, шикарним, зеленим килимом, що буде прикрашений синіми, рожевими, фіолетовими або білими квіточками.

Клематис
Клематис / Фото: pixabay.com

Щоб клематис мав гарний вигляд, йому потрібне сонце, регулярний полив, гарний ґрунт і своєчасна обрізка.

Сіяти його можна на початку червня, а цвісти рослина буде з липня до перших заморозків.

Місячний посівний календар на червень 2024 року
Місячний посівний календар на червень 2024 / Фото: Главред

Місячний посівний календар

Місячний посівний календар допомагає розпланувати роботу на городній або садовій ділянці. Вважається, що фази місяця впливають на ріст і врожайність рослин. Щоб успішно впоратися з городніми справами, слід користуватися місячним календарем.

До речі, на будь-якій ділянці є місця, які постійно перебувають у тіні. Тому часто садівники задаються питанням, як зробити так, щоб ці території не залишалися порожніми, а тішили око барвистими фарбами. Якщо ви не знаєте, чим прикрасити навіть найтемніший куточок саду, то читайте матеріал: Які квіти краще ростуть у затінку: названо найкрасивіші та невибагливі багаторічники.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти