StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Щурі втечуть із саду самі: експерт назвала найкращий природний відлякувач

5 квітня 2024, 15:54оновлено 7 квітня, 08:58
Щурі можуть поїдати рослини і руйнувати важку працю садівника, але, на щастя, існує природне рішення, яке допоможе назавжди позбутися цих шкідників.
Щурі втечуть із саду самі: експерт назвала найкращий природний відлякувач
Як позбутись щурів - експерт назвала найкращий природний відлякувач / Колаж Главред, фото: pixabay

Весна - це час, коли багато людей висаджують свої овочеві культури або літні квіти, але їхня важка праця може бути легко зведена нанівець, якщо щури проникнуть у сад.

Щури з'їдають будь-який урожай або щойно висаджене насіння в садах, але вони також відомі тим, що риють нори в ґрунті, вириваючи коріння, що може призвести до загибелі рослин.Крім того, щури розмножуються дуже швидко і можуть народжувати до 14 малят в одному приплоді, а самки можуть мати до 10 приплодів на рік, що означає, що садівники повинні діяти швидко, щоб утримати щурів подалі від себе.

Лорін Нільсен, експерт з боротьби зі шкідниками, розповіла, що щури можуть бути "найбільшим кошмаром", якого потрібно позбутися, але існує багато природних методів садівництва, які допоможуть утримати їх подалі без використання токсичних хімікатів, повідомляє Express.

відео дня

"На щастя, існує багато природних способів відлякування гризунів, щоб ваші культури та квіти прекрасно росли протягом усього сезону", - зазначила вона.

Якщо вам цікаво дізнатись про інші способи боротьби із щурами, рекомендуємо наш матеріал: "Вони це ненавидять": будівельник назвав натуральний інгредієнт, який відлякує мишей.

Як позбутися щурів у саду природним шляхом

Один з найефективніших способів відлякати щурів - просто посадити м'яту та інші трави з сильним запахом по периметру саду.

Щури мають дуже чутливі носи і, природно, будуть триматися подалі від сильних запахів рослин, які вони, ймовірно, вважають токсичними.

М'яту абсолютно безпечно тримати в саду, але щури з меншою ймовірністю залишатимуться там, де, на їхню думку, немає їжі або їжа може бути отруйною.

"Запах м'яти є природним відлякувачем для гризунів. Це робить її чудовим доповненням до будь-якого саду. Поставте кілька горщиків по периметру саду і всередині теплиці. Якщо ви не хочете, щоб за іншою рослиною доглядали, ви також можете розкидати сушену м'яту навколо отворів теплиці. Або ж намочіть ватні кульки в м'ятній олії і нехай вони виконують свою роботу. Тільки не забувайте замінювати їх кожні пару тижнів", - розповіла експерт.

М'ята, як правило, є найефективнішою рослиною у вашому саду для відлякування щурів, але інші трави з сильним запахом, посаджені поряд з нею, мають більше шансів відлякати цих шкідників.

"Окрім м'яти, більшість щурів і мишей відлякують сильні трав'яні аромати, такі як базилік, ехінацея, часник і чебрець. Щоб відлякати гризунів, посадіть бордюр з цих трав по периметру саду. Як тільки гризуни відчують їх запах, вони подумають, що вашому саду нічого запропонувати, і підуть геть", - резюмувала вона.

Цибуля також є ще однією культурою, яку можна посадити на городі, або ж ви можете покласти сиру цибулину біля рослин, щоб назавжди відлякати щурів.

"Подумайте про те, щоб вирощувати цибулю, цибулю-порей і часник на зовнішньому боці ваших грядок. Це, як правило, відлякує багатьох шкідників, а не лише гризунів. Коли ви присвятили незліченну кількість годин ретельному догляду за своїм садом, останнє, про що ви хочете турбуватися, - це нашестя гризунів, які все це знищують. Зробивши кілька додаткових кроків, щоб утримати гризунів подалі, ви зможете зберегти свій сад плодоносним протягом усього сезону", - радить Лорін Нільсен.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти