StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Краще, ніж з магазину: рецепт найсмачнішого яблучного сидру

11 вересня 2024, 18:07оновлено 14 вересня, 01:17
232
Як приготувати ферментований яблучний сидр? Відомий український кухар розповів про найсмачніший рецепт.
яблоки, сидр
Рецепт яблучного сидру / Колаж: Главред, фото: pixabay

Кінець літа - сезон яблук. Часто у господинь такий багатий врожай, що вони не знають, що робити з яблуками. Хтось робить сік, хтось - варення. Але чудовим варіантом стане і яблучний сидр. Відомий український кухар Євген Клопотенко розповів, як зробити справжній і дуже смачний ферментований сидр з яблук.

Якщо вам подобаються такі матеріали, то пропонуємо прочитати: Дивовижно смачно: як робиться справжнє вино з винограду.

Рецепт яблучного сидру

Для того, щоб приготувати 1,5 л яблучного ферментованого сидру, вам знадобиться:

відео дня
  • 2 кг яблук,
  • 3 г пресованих дріжджів,
  • 2 ст. л. цукру.

Спершу потрібно вимити яблука та нарізати їх довільними шматочками. Після цього слід пропустити яблука через соковижималку. Отриманий сік потрібно перелити в банку та долити трохи води, якщо він вийшов загустий. У вас має вийти 1,5 л соку.

Після цього у банку потрібно додати 2 ст. л. макухи та перемішати. 3 г пресованих дріжджів слід розкришити руками та додати в банку з соком. Туди ж потрібно додати 2 ст. л. цукру.

Банку потрібно накрити марлею та поставити у темне приміщення на 1 день для активного бродіння. Наступного дня банку необхідно накрити резиновою рукавичкою, гарно закріпивши її на банці ниткою, щоб її не зірвало. В будь-якому пальці гумової рукавички слід зробити невеликий отвір за допомогою голки, щоб зайве повітря мало змогу вийти при бродінні. Банку потрібно лишити на 2-3 дні, поки рукавичка не підніметься і потім не здується й не впаде. Після цього банку слід прибрати в темне місце на 1,5 тижні.

Через місяць рідину потрібно процідити та видалити зайві шматочки макухи. Готовий проціджений сидр переливаєте у чисту банку. Його можна вже пити. Краще вживати охолодженим.

Хто такий Євген Клопотенко?

Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти