StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Ця пухка зимова випічка з горіхами виручить, якщо неочікувано прийшли гості: шикарний рецепт кранча

5 січня 2024, 11:08
908
Кажуть, що таку випічку часто готують на Різдво та Пасху, але в Україні вона не сильно популярна.
Час приготування Час приготування: 60 хв
Кухня Кухня Інтернаціональна
Ця пухка зимова випічка з горіхами виручить, якщо неочікувано прийшли гості: шикарний рецепт кранча
Горіховий кранч рецепт / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (viktoria.panasiuk)

Цей рецепт - це не просто страва, а справжній витвір кулінарного мистецтва, який запам'ятається вам і вашим близьким. Насолоджуйтеся кожним кусочком цієї хрусткої та ароматної випічки, яка робить будь-яку мить особливою та смачною.

Хрусткий кранч - рецепт

Інгредієнти:

  • 380 г просіяного борошна
  • 100 мл теплого молока (3,2%)
  • 80 г цукру
  • 2 яйця
  • 100 г м'якого вершкового масла (82%)
  • 7 г сухих дріжджів (або 30 г свіжих)
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • дрібка солі
  • дрібка мускатного горіха

Начинка:

відео дня
  • 30 г синіх родзинок
  • 30 г світлих родзинок
  • 30 г журавлини
  • 60 г цукатів
  • 50 г рому для замочування родзинок
  • 30 г м'якого вершкового масла
  • 2 ст. л. цукру
  • 0,5 ч.л кориці

Приготування: До теплого молока додаємо 1 ст.л.цукру, дріжджі, розмішуємо та відставляємо в тепле місце для активації(10-15 хв). Яйця добре збиваємо з цукром, ванільним цукром та сіллю.

До просіяного борошна додаємо дрібку мускатного горіха, вливаємо опару, яєчну суміш все перемішуємо і додаємо лимонний сік з м’яким вершковим маслом. Вимішуємо тісто протягом 15 хв. спочатку буде липнути до рук, потім стає еластичним (борошна більше не додаємо) стараємось тісто не гріти в руках (вимішуємо активно). Накриваємо та ставимо в тепле місце. Щоб пришвидшити цей процес, можна відправити тісто в теплу духовку (розігріту не вище 50 °).

Поки тісто підходить миємо родзинки та заливаємо ромом. Обминаємо тісто, трішки присипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо в тонкий пласт і змащуємо м’яким вершковим маслом. Присипаємо цукром з корицею, родзинками, журавлиною, цукатами, за бажанням можна додати горішки. Закручуємо в рулет, розрізаємо навпіл, але не до кінця (залишаємо десь 4-5 см.) Дві частини тіста скручуємо між собою та формуємо кільце яке добре защіплюємо знизу.

Перекладаємо в форму застелену пергаментом, накриваємо та залишаємо в теплому місці для підйому (можна знову відправити в духовку десь на 40 хв.) Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 45-50 хв. Якщо кранч підрумяниться зверху, але ще не буде готовий, накриваємо фольгою або пергаментом щоб не підгорів. Перед подачею присипаємо цукровою пудрою.

Дивіться, як приготувати паску кранч із горіховою начинкою:

@viktoria.panasiuk ПУХКИЙ КРАНЧ з сухофруктами ? 380 г. просіяного борошна 100 мл. теплого молока 3,2% 80 г. цукру 2 яйця 100 г. м’якого вершкового масла 82% 7 г. сухих дріжджів (або 30 г.свіжих) 10 г. ванільного цукру 1 ч.л. лимонного соку дрібка солі дрібка мускатного горіха Начинка: 30 г. синіх родзинок 30 г. світлих родзинок 30 г. журавлини 60 г. цукатів 50 г. рому для замочування родзинок 30 г. м’якого вершкового масла 2 ст. л. цукру 0,5 ч.л кориці Для опари: До теплого молока додаємо 1 ст.л.цукру, дріжджі, розмішуємо та відставляємо в тепле місце для активації.(10-15хв.) Яйця добре збиваємо з цукром, ванільним цукром та сіллю. До просіяного борошна додаємо дрібку мускатного горіха, вливаємо опару, яєчну суміш все перемішуємо і додаємо лимонний сік з м’яким вершковим маслом. Вимішуємо тісто протягом 15 хв. спочатку буде липнути до рук, потім стає еластичним (борошна більше не додаємо) стараємось тісто не гріти в руках (вимішуємо активно). Накриваємо та ставимо в тепле місце. Щоб пришвидшити цей процес, раджу відправити тісто в теплу духовку (розігріту НЕ ВИЩЕ 50 °) в мене тісто в духовці гарно виросло за 1 год.10хв. Поки тісто підходить миємо родзинки та заливаємо ромом. Обминаємо тісто, трішки присипаємо робочу поверхню борошном, розкачуємо в тонкий пласт і змащуємо м’яким вершковим маслом. Присипаємо цукром з корицею, родзинками, журавлиною, цукатами, за бажанням можна додати горішки ? Закручуємо в рулет, розрізаємо навпіл, але не до кінця (залишаємо десь 4-5 см.) Дві частини тіста скручуємо між собою та формуємо кільце яке добре защіплюємо знизу. Перекладаємо в форму застелену пергаментом, накриваємо та залишаємо в теплому місці для підйому (можна знову відправити в духовку десь на 40 хв.) Випікаємо в розігрітій до 180 ° духовці 45-50 хв. Якщо кранч підрумяниться зверху але ще не буде готовий, накриваємо фольгою або пергаментом щоб не підгорів. Перед подачею присипаємо цукровою пудрою. Смачного ? #кранч#крафін#випічка#рецептиукраїнською♬ Pieces (Solo Piano Version) - Danilo Stankovic

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти