StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Буде як магазинна: як консервувати кукурудзу – порада від досвідченої господині

18 липня 2024, 13:40оновлено 19 липня, 22:45
399
Консервована кукурудза – це дуже смачно. До того ж, її можна використати взимку для приготування різноманітних страв.
Буде як магазинна: як консервувати кукурудзу – порада від досвідченої господині
Як консервувати кукурудзу / колаж: Главред, фото: pixabay, скріншот з відео

Літо — період свіжих фруктів та овочів. До того ж, саме в цей час можна поласувати солодкою, молодою кукурудзою. Її можна їсти качанами, додавати зерна до салатів та зберегти на зиму.

Вам також може бути цікаво: Помилка, яку роблять найчастіше: головна хитрість, як правильно варити кукурудзу.

Як можна зберегти на зиму кукурудзу

Варену кукурудзу можна заморозити, але набагато смачніше – це консервована кукурудза. Своїм рецептом поділилась авторка YouTube каналу "Hammabop Oshxona". Вона переконує, що кукурудза, консервована на зиму за цим рецептом, виходить смачною, соковитою та солодкою.

Як консервувати кукурудзу – рецепт:

Вам потрібно:

  • 5-6 качанів кукурудзи;
  • сіль;
  • цукор;
  • оцет.

Качани кукурудзи потрібно розламати, закинути в киплячу воду та додати по 1 ст. л. солі і цукру. Варити 10 хвилин. Коли час вийшов, дістаємо качани з води та чекаємо коли вони охолонуть. Потім потрібно відділити всі зернятка кукурудзи від качана. Розсипаємо кукурудзу по банках, додаємо в кожну з них по 2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 1 ч. л. оцту та заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покрила зернятка.

Міцно закриваємо банки кришкою, ставимо в каструлю та заливаємо холодною водою, щоб вона повністю покривала банки. Варимо 10 хвилин. Коли час вийшов, звиваємо половину води, замотуємо каструлю в рушник та залишаємо на 1 день. Смачна консервована кукурудза готова!

Дивіться відео, як правильно зварити кукурудзу щоб вона була соковитою:

Що додати в кукурудзу для м'якості

Щоб кукурудза вийшла солодкою й ніжною, господині радять додати у воду, в якій вариться кукурудза трохи молока – вуглеводи, які є в молоці, під час нагрівання розщеплюються, і це робить кукурудзу солодшою. Також можна покласти шматок вершкового масла.

Як довше зберегти сиру кукурудзу

Зберігання свіжої кукурудзи в качанах дозволяє зберегти зерна більш соковитими і смачними, ніж при зберіганні зерен розсипом. Свіжі качани зберігають в холодному та темному місці. Це може бути холодильник, льох або підвал. В середньому, в холодильнику качани зберігаються не більше 5-7 днів. При цьому протягом перших трьох днів зерна будуть такими ж солодкими, як тільки що зібрані. При більш тривалому зберіганні погіршується смак продукту.

Свіжу кукурудзу в качанах також зручно заморожувати. Для цього плоди очищають від листя і волокон і перебирають. Кінчики з недозрілими зернятками зрізають для економії місця в морозильній камері.

Перед заморожуванням відібрані качани готують. Спочатку їх занурюють на дві хвилини в окріп, а потім остуджують 1-2 хвилини в крижаній воді.

Коли качани висохнуть, їх поміщають у поліетиленові пакети або загортають у харчову плівку і кладуть в морозилку.

Буде як магазинна: як консервувати кукурудзу – порада від досвідченої господині
Скільки можна зберігати консервацію / Інфографіка: Главред

Що відомо про YouTube канал "Hammabop Oshxona"?

Авторка YouTube каналу "Hammabop Oshxona" кільться власними рецептати різних страв на будь-який смак. Також, тут можна знайти багато рецептів консервації, які дивують своєю різноманітністю. На даний канал вже підписались понад 465 тисяч користувачів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти