StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Господаркам на замітку: неймовірно простий, але надійний рецепт пишного бісквіту, який не впаде

21 жовтня 2023, 10:13
Ділимося надійним та перевіреним рецептом бісквіту, який не падає.
Час приготування Час приготування: 45 хв
Час на підготовку Час на підготовку: 3 хв
Кухня Кухня Італійська
Господаркам на замітку: неймовірно простий, але надійний рецепт пишного бісквіту, який не впаде
Рецепт пухкого бісквіту / Колаж Главред, фото скріншот TikTok (anny.cooking)

Зворушливий аромат свіжої випічки та неймовірно ніжний смак – це те, що робить пишний бісквіт таким незабутнім у світі кулінарії. І хоча бісквіт – це, здавалося б, простий десерт, його приготування може викликати певні труднощі. Особливо, якщо ви шукаєте рецепт, який не тільки дозволить вам створити вишукану випічку, але й гарантує, що бісквіт не осіде та залишиться пишним і повітряним.

Бісквіт, який завжди виходить - рецепт

Інгредієнти:

  • 1 яйце категорії С1
  • 30 г цукру
  • 26 г борошна
  • 6 г крохмалу кукурудзяного чи картопляного⠀

Для форми 18 см діаметром ~ 3-4 яйця

відео дня

Для форми 20 см діаметром ~ 5-6 яєць

Відповідно до діаметру форми збільшуємо інгредієнти в стільки разів, скільки по рецепту у вас яєць. Якщо у вас звичайна роз’ємна форма з висотою стінок 6-8 см, то готуйте бісквіт на 5 яєць.

Приготування: Вмикаємо духовку на 170 градусів. З‘єднуємо яйця кімнатної температури з цукром і збиваємо 20 хв. Яєчна піна має бути густа, пишна і після збивання візерунок ще хвилину має триматись на яєчній поверхні. З‘єднуємо борошно і крохмал, вводимо його в збиті яйця 3-4 частинами, перемішуємо силіконовою лопаткою, щоб тісто не втратило повітряність.

Готове тісто переливаємо в розйомну форму застелену пергаментом. Форму нічим не змазуємо, бісквіт при випіканні "чіпляється" за стінки форми і росте. Відразу кладемо форму з бісквітом в попередньо розігріту до 170 градусів духовку (середній рівень, режим верх-низ без обдуву). Випікаємо 40-45 хв.

Виймаємо з духовки бісквіт, перевертаємо догори дном на решітку, через 10 хв знімаємо фольгу/пергамент з дна і повністю охолоджуємо. Охоловший бісквіт гострим ножом вирізаємо з форми, проводячи ним по стінкам форми. Обережно замотуємо в харчому плівку і кладемо в холодильник мінімум на 8 годин. Таким чином волога в бісквіті рівномірно розподілиться, і він буде легко нарізатись.

Дивіться рецепт бісквіта, який завжди виходить:

@anny.cooking Ідеальний класичний бісквіт ? ⏳час приготування 1 година + ніч в холодильнику ?Інгредієнти: 1 яйце категорії С1 30 г цукру 26 г борошна 6 г крохмалу кукурудзяного чи картопляного ⠀ Для форми 18 см діаметром ~ 3-4 яйця Для форми 20 см діаметром ~ 5-6 яєць, і т д Відповідно до діаметру форми - збільшуємо інгредієнти в стільки раз, скільки по рецепту у вас йтиме яєць. ⠀ ?Приготування. ‼️Я готувала бісквіт на форму 21 см діаметром. У мене металеве розйомне кільце з стінками висотою 10 см. Якщо у вас звичайна роз’ємна форма, висота стінок якої 6-8 см, то готуйте бісквіт на 5 яєць. ▪️Вмикаємо духовку на 170 градусів. ▪️З‘єднуємо яйця кімнатної температури з цукром і збиваємо 20 хв. Яєчна піна має бути густа, пишна і після збивання ще хвилину візерунок має триматись на поверхні яєчній. ▪️З‘єднуємо борошно і крохмал, вводимо його в збиті яйця 3-4 частинами, перемішуємо силіконовоб лопаткою, щоб тісто не втратило повітряність. ▪️Готове тісто переливаємо в розйомну форму застелену пергаментом АБО, як я - в металеве кільце, яке я обтягнула фольгою. Обтягнуте металеве кіцьце я поставила на дно від розйомної форми. ‼️Форму нічим не змазуємо, біксвіт при випіканні "чіпляється" за стінки форми і росте. ▪️Відразу кладемо форму з бісквітом в попередньо розігріту до 170 градусів духовку. Середній рівень, режим верх-низ без обдуву. Випікаємо 40-45 хв. ▪️Виймаємо з духовки бісквіт, перевертаємо догори дном на решітку, через 10 хв знімаємо фольгу/пергамент з дна і повністю охолоджуємо. ▪️Охоловший бісквіт гострим ножом вирізаю з форми, проводячи ним по стінкам форми. Обережно замотуємо в харчому плівку і кладемо в холодильник мінімум на 8 годин. Таким чином волога в бісквіті рівномірно розподілиться, і він буде легко нарізатись. ▪️Бісквіт після холодильника зазвичай я нарізаю на 3 частини ножом для нарізання хлібу. Смачного! #бісквіт#бісквітнийторт#десерт#випічка#тіктокукраїна♬ Little Things - Adrian Berenguer

Більше рецептів:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти