StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Чому не можна замітати ввечері: про які проблеми попереджає древня прикмета

11 січня 2024, 12:39оновлено 13 січня, 23:55
1328
Якщо порушити цю заборону, є ризик накликати біду на себе та свою сім’ю, вважали наші предки.
Подметать, веник
Чому не можна замітати ввечері/ колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash.com

Наші предки звертали особливу увагу на поєднання своєї роботи з різними періодами упродовж дня. Тому до нашого часу збереглося багато прикмет, у яких говориться, можна чи не можна виконувати якусь роботу у певні періоди часу. Наприклад, багатьох може здивувати, чому не можна замітати ввечері. Ця прикмета також збереглася до нашого часу з сивої давнини, і вона несе у собі глибоке значення.

Радимо прочитати також наступний матеріал: Лише люди з "орлиним зором" вгадають тварину за 4 секунди: надзвичайно складна загадка

Предки вірили, що вся робота, яка виконується вдома, повинна відповідати певним чітким правилам. І прибирання – не виняток. Ще з давнини вважалося, що для уникнення різних неприємностей варто не порушувати низки правил, наводячи вдома чистоту і порядок.

відео дня

Чому не можна замітати ввечері? Тут варто зазначити, що в давнину чимало чого заборонялося робити після заходу сонця, адже ця пора наділялася особливим містичним і часто негативним значенням. Подібні заборони на роботу ввечері стосувалися не лише підмітання підлоги, а й прибирання загалом, прання речей тощо.

Щодо прикмети саме про підмітання, то вважалося, що якщо проводити прибирання ввечері, то є ризик вимити з дому все щастя і фінансове благополуччя. Існувало переконання, що якщо порушити таку заборону, то члени сім’ї можуть почати хворіти, а успіх може покинути оселю.

Також, на думку наших предків, серед справ, що не можна робити після заходу сонця, є миття підлоги. Вважається, що як підмітати, так і мити підлогу найкраще вранці. У такому разі приміщення не лише стане чистим, а й наповниться позитивною енергією.

Раніше ми розповідали, до чого сняться померлі родичі. Якщо до вас уві сні прийшли люди, яких уже немає серед живих, це може бути як хорошим, так і поганим знаком.

Також раніше Главред розповідав, чому не можна обмітати людину. Наші предки вірили, що на людину, яку обмели віником, можуть звалитися неприємності.

Вас також може за цікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти