Зеленський впровадив санкції проти "злодіїв у законі": хто потрапив до списку

21 травня 2021, 21:03
Особи, котрі потрапили під санкції, будуть заблоковані. Крім того, їм заборонили в'їзд на територію України, скасували візи, посвідки на проживання тощо.
Зеленський
Зеленський схвалив санкції проти кримінальних авторитетів / УНІАН

У п'ятницю, 21 травня, президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції проти 674 осіб. Зокрема, до списку потрапили "злодії в законі" та кримінальні авторитети, пише Офіс президента.

За словами Зеленського, більшість тих, хто потрапив під санкції, перебувають не в Україні.

Згідно з Указом, активи, що потрапили під санкції людей, будуть заблоковані. Крім того, їм заборонили в'їзд на територію України, скасували візи, посвідки на проживання тощо.

читайте такожУ МЗС гнівно відреагували на можливе скасування санкцій США проти Північного потоку-2

Зокрема, до списку санкцій потрапили "злодії в законі" Полікарп Джанелідзе, Андрій Недзельський, Сергій Лисенко, Георгій Хмелідзе, Асоян Нодар та Сергій Олійник.

Заяви Володимира Зеленського

  • Президент України Володимир Зеленський 20 травня в ході прес-конференції заявив, що наступного тижня до Верховної Ради буде внесено закон про деолігархізацію. За його словами, завданням держави є не знищення великого бізнесу, а ліквідація механізмів впливу бізнес-структур на засоби масової інформації, політиків і чиновників.
  • Володимир Зеленський також розповів, що Офіс президента веде переговори з Кремлем з приводу організації його зустрічі з російським главою держави Володимиром Путіним. При цьому він відмовився від поїздки на переговори до Москви.
  • Крім того, Зеленський назвав дату проведення Кримської платформи, анонсував приїзд високопоставлених представників іноземних держав і пообіцяв підписання в ході заходу низки важливих документів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти