Зеленський повідав про складні переговори з Росією щодо Азовсталі

14 травня 2022, 00:25
Йдеться про велику кількість людей. Звичайно, робимо все аби евакуювати всіх інших, кожного нашого захисника і захисницю, сказав президент.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський висловився про евакуацію з Азовсталі / скріншот

Україна не припиняє спроби врятувати з Маріуполя та заводу Азовсталь всіх наших людей. Зараз тривають складні переговори про наступний етап евакуаційної місії - вивезення важкопоранених і медиків.

"Мова йде про велику кількість людей. Звичайно, робимо все, щоб евакуювати всіх інших, кожного нашого захисника і захисницю. Вже залучили для відповідних переговорів усіх у світі, хто може бути найбільш впливовими посередниками", - заявив глава держави Володимир Зеленський під час свого вечірнього відеозвернення.

Ситуація в Маріуполі

Нагадаємо, блокада Маріуполя російськими військами почалася 3 березня 2022 року. Відтоді місто постійно обстрілювали з артилерії та літаків. Місцеві жителі змушені виживати в підвалах.

відео дня

У самому ж населеному пункті розпочалася гуманітарна катастрофа. Люди залишилися без комунікацій і їжі. Багато жителів міста вмирають від голоду. Окупанти не пускають у місто гуманітарну допомогу.

Поблизу Маріуполя з'явилася велика кількість братських могил. Їх помітили завдяки супутниковим фото, які вдалося зробити на початку травня в селищі Старий Крим і в селі Виноградне. Масове поховання на місцевому кладовищі збільшилося з 200 метрів до 340 метрів в довжину.

Дивіться онлайн Новини Донбасу:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти