Заборона на виїзд військовозобов'язаних і контроль над пресою: яким буде НС в Україні

23 лютого 2022, 18:55оновлено 23 лютого 2022, 21:06
Прикордонники отримають право обмежувати в'їзд до країни, сказав Федір Веніславський.
Україна, кордон
Військовозобов'язаним і резервістам заборонять залишати територію України / УНІАН

В Україні після запровадження режиму надзвичайного стану запрацює низка обмежень. Військовозобов'язаним і резервістам заборонять виїзд з території країни. Страйки і мітинги не можна буде проводити. Можуть обмежити транспортне сполучення між регіонами. Влада запустить механізм регулювання засобів масової інформації. Медіаресурси, які порушують законодавства, можуть заблокувати. Про це заявив представник президента в КСУ, нардеп від Слуги народу Федір Веніславський.

У середу, 23 лютого, під час розмови з журналістами в кулуарах Верховної Ради він повідомив, що на українців очікують певні обмеження після запровадження режиму надзвичайного стану в Україні.

За його словами, транспортне сполучення між регіонами буде обмежене. Резервістам і військовозобов'язаним заборонять виїжджати з країни. Мітинги проводити не можна. ЗМІ можуть бути заблоковані у разі поширення інформації, що порушує закон.

відео дня

Що очікується після оголошення режиму НП в Україні

  • Резервістам і військовозобов'язаним заборонять виїжджати з країни. Прикордонники отримають можливість обмежувати в'їзд до України
  • Пропонується призупинити право громадян на страйки, мітинги, і обмежити масові заходи
  • Транспортне сполучення між областями за необхідності можуть обмежити
  • Очікується регулювання роботи ЗМІ, спрямоване на попередження масових заворушень. Робота журналістів може бути обмежена
  • ЗМІ можуть заблокувати, якщо вони розпалюватимуть ненависть або сепаратизм

Надзвичайний стан в Україні

Секретар РНБО Олексій Данілов вдень у середу, 23 лютого, зробив заяву про те, що відомство звернулося до Верховної Ради з проханням запровадити надзвичайний стан на всій території України. Рішення у разі виникнення загроз у регіонах ухвалюватимуться обласними комісіями.

Рішення прийнято у зв'язку з визнанням Росією "ДНР" та "ЛНР" і введенням Москвою військ на окупований Донбас.

При цьому Данілов сказав, що в Україні наразі не збираються впроваджувати воєнний стан. Однак у разі необхідності рішення запустять негайно.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що режим надзвичайного стану в Україні суттєво не позначиться на житті людей і роботі бізнесу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти