"У всіх переговорах є сенс, будь-яке слово важливіше за постріл": Зеленський про перемовини з РФ

3 березня 2022, 20:01
Складність переговорів з Москвою у тому, що в російської делегації уже сформульовані відповіді на запитання, зазначив президент України.
'У всіх переговорах є сенс, будь-яке слово важливіше за постріл': Зеленський про перемовини з РФ
Зеленський висловився про перемовини з РФ/ Фото instagram.com/zelenskiy_official

Глава Української держави Володимир Зеленський прокоментував проведення переговорів з Росією щодо війни в Україні. За його словами, сенс є у будь-яких переговорах.

Він вкотре зазначив, що хоче завершити війну. Але це, за словами Зеленського, залежить від балансу домовленостей і бажань. Про це сказав український президент під час пресконференції, пише РБК-Україна.

"У будь-яких переговорах є сенс. Будь-яке слово – важливіше за постріл. Якщо можеш сказати, а потім вистрілити, то так і роби. Я живу такими принципами", – сказав Володимир Зеленський.

відео дня

Також він зазначив, що з Росією важко говорити, тому що у них на багато питань уже заготовлені свої вигідні їм відповіді.

"Історія про те, що є теми питань, і треба про них говорити. В Росії вже сформульовані відповіді на їхні запитання. Я вважаю, що немає сенсу ставити питання, якщо є відповідь. І в цьому складність перемовин. Поки", – зазначив президент України.

Він наголосив, що у деяких питаннях можна знайти компроміси, щоб не гинули люди, але у деяких компромісів бути не може.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський закликав Захід принаймні надати Україні літаки, якщо вони не хочуть закрити небо над Україною. Адже якщо Росія вторгнеться в одну державу, вона буде воювати з усім Північноатлантичним альянсом.

Також повідомлялося, що Україну запросили взяти участь у міністерській зустрічі НАТО 4 березня, присвяченій загрозам, пов'язаним з російською агресією. Глава МЗС України Дмитро Кулеба наголосив, що проситиме союзників надати Україні нові системи протиповітряної оборони, здатні відбивати ракетні та інші повітряні атаки агресора.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти