У Кабміні назвали реформу, яка допоможе Україні вступити до НАТО

11 березня 2021, 21:46
Досвід Києва в гібридній війні з РФ вже дозволяє приступити до наступного кроку щодо інтеграції у НАТО, вважає Ольга Стефанишина.
НАТО
НАТО може знадобитися досвід України в протистоянні з РФ - Стефанишина / Reuters

Україна прагнутиме брати участь в операціях Північноатлантичного альянсу на більш високому рівні. Київ вже запустив ключову для вступу до НАТО реформу, яка передбачає переформатування СБУ в спецслужбу. Досвід української держави в боротьбі з російською гібридною агресією повинен посилити колективний блок безпеки, вважає віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина, повідомляє пресслужба уряду.

Зокрема, під час перемовин з командувачем Сухопутних військ НАТО у Європі Роджером Клутьє вона заявила, що Україна готується до вступу в альянс і вже почала реформу СБУ, яка вважається ключовою для інтеграції до Північноатлантичного альянсу.

Крім того, за словами Стефанишиної, Україна як партнер НАТО з розширеними можливостями має намір посилити свою роль у військових місіях, навчаннях і операціях альянсу. Київ готовий перейти на наступний етап співпраці з блоком безпеки.читайте такожТри причини, чому Україні не світить НАТО

"Здібності і безцінний досвід наших ЗС і спецслужб у протидії гібридним атакам Росії вже дозволяють перейти на наступний щабель інтеграції України до НАТО, і, таким чином, суттєво посилити кращу в світі систему колективної оборони", - підкреслила Ольга Стефанишина.

Інтеграція України до НАТО

  • У Кабміні 10 лютого закликали Північноатлантичний альянс допомогти Україні в моніторингу повітряних кордонів з Росією. Для цього Київ запропонував НАТО використовувати повітряний простір над Кримом для проведення своїх військових операцій.
  • Президент Володимир Зеленський 1 лютого сказав, що під час перемовин з американським главою держави Джо Байденом він хотів би у нього запитати, чому Україна досі не у НАТО.
  • Глава Офісу президента Андрій Єрмак 5 березня заявив, що в Україні тривають бойові дії, а Київ захищає цінності демократії. Держава виконує свої зобов'язання, тому має право наполегливо вимагати інтеграції України до НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти