"Вже не поміщаються": в Україні з'являться табори для полонених з дотриманням міжнародного права

6 березня 2022, 07:17оновлено 6 березня 2022, 07:49
687
Українська армія захопила в полон сотні російських військових. І як затриманих або заарештованих їх утримувати не вдається - їх занадто багато.
полонені російські військові
В України в полоні перебувають сотні російських військових / Скріншот

Українська армія захопила в полон сотні російських військових. Зважаючи на це, для них планують створювати табори відповідно до норм міжнародного права. Про це в інтерв'ю правозахиснику Марку Фейгіну заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Зокрема, Арестович розповів, що на даний момент частина полонених російських військових залишається на передових позиціях, де вони були схоплені. Доставити їх в інше місце зараз важко через бої. Частина полонених - у центральних органах влади, а частина-в областях.

"Зараз, швидше за все, ми будемо приймати рішення, ну як, ми прийняли його заздалегідь, про централізоване утримання полонених за всіма законами Женевської конвенції, за всіма вимогами, яких досить багато. Ці вимоги непрості, але мова вже йде про табори, тому що для такої кількості вже табори доведеться створювати. Вже не вміщаються, як затриманих або заарештованих їх утримувати не вдається. Сотні [полонених]", – сказав Арестович.

Крім того, раніше Арестович в окремому відео також заявив, що українська армія - європейська. І тому критично важливо гуманно поводитися з полоненими.

"Категорично забороняється варварське поводження з полоненими - знущання, хвацькі допити та інше. (...). По-перше, тому що це нас розлюдовує, а війні дуже важливо утримувати правильний стан свідомості. Ми - воїни світла, ми не фашисти. (...) Другий момент - наші міжнародні партнери вкрай негативно реагують на такі факти - тільки Женевська конвенція", - зазначив радник глави ОПУ.

Арестович про російських полонених-з 26:10

Як повідомляв Главред, раніше Міноборони Росії видало наказ вивозити тіла своїх воєнний, загиблих в Україні, в місця постійної дислокації (в тому числі і на території Білорусі) і там закопувати їх у братських могилах. Якщо ж немає можливості їх вивезти-знищувати на місці. Документ оприлюднити Оперативне командування" Північ " Збройних сил України.

читайте такожРуки-вгору, Зброя - на землю: Резніков пообіцяв полоненим окупантам життя і грошіВійна в Україні - Новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти