Арестович пояснив, чому плани Кремля щодо Донбасу призведуть до удару по Росії

29 січня 2021, 12:13
За словами Олексія Арестовича, доктрина бойовиків "ЛДНР" передбачає ліквідацію України як держави.
Арестович
Росія намагається підірвати домовленості в рамках Мінських угод і Нормандського формату - Арестович / УНІАН

Проведення форуму "Русский Донбасс" в окупованому Донецьку свідчить про спробу Росії здійснити підрив Мінських угод і Нормандського формату. Однак Росія навряд чи піде на нові бойові дії у ОРДЛО або приєднання цієї території, тому що це може призвести до проблем і не вирішить їх внутрішньополітичних складностей.

Як заявив радник з інформаційної політики делегації Києва у ТКГ щодо Донбасу Олексій Арестович на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, доктрина "ЛНР" і "ДНР", в якій окремі райони Донецької та Луганської областей називають нібито російськими національними державами, передбачає захоплення гібридними російськими військами підконтрольних Києву районів Донбасу і ліквідацію України. При цьому росіяни таким чином намагаються підірвати існуючі домовленості.

"Якщо повернутися від ідеології до сьогоднішньої політичної практики, то доктрина "Русского мира/Донбасса", з документально оформленою метою ліквідації України - це прямий, пряміше нікуди підрив Мінських і всього іншого пулу нормандських угод", - вважає Арестович.

Також він акцентував увагу на тому, що незважаючи на створення Кремлем цієї ситуації, навряд чи існує загроза приєднання ОРДЛО до Росії, оскільки Москва продовжує вести перемовини і не поспішає визнавати себе прямим учасником конфлікту.читайте такожКрах перемовин щодо Донбасу: експерт зробив заяву про військову операцію ЗСУ

"Анексія Донбасу або спроба відновити активну фазу бойових дій, та ще з рішучими цілями "...зміни кордонів", зламає всю ту міжнародну архітектуру навколо конфлікту, яку Кремль так ретельно вибудовував всі ці роки", - вважає Арестович.

Крім того, вважає чиновник, Росії не вдасться вирішити свої внутрішньополітичні проблеми у разі приєднання ОРДЛО або розв'язання на цих територіях нових військових дій. Такі дії можуть призвести до серйозного удару по самій російській державі.

"Відповідна реакція світової спільноти на спробу вийти з Мінських і Нормандських угод і в черговий раз радикально порушити міжнародне право в поєднанні з відсутністю будь-якої військової перспективи (ЗСУ зірвуть будь-яку спробу Кремля повоювати), влупить по РФ такою віддачею, що внутрішні проблеми Москви тільки загострюватимуться - причому в набагато більш радикальному варіанті", - підкреслив Олексій Арестович.читайте такожУ Кравчука розкрили умову угоди України і Росії щодо Донбасу

Донбас новини

  • У захопленому росіянами Донецьку 28 січня розпочався захід під назвою "Русский Донбасс". З Москви на територію ОРДО прибули російські тележурналісти - Маргарита Симоньян, Роман Бабаян і Тигран Кеосаян.
  • Під час свого виступу Симоньян зробилп заяву з закликом до Росії приєднати окуповані райони Донбасу. На її думку, росіяни повинні це зробити нібито на догоду бажанням місцевих жителів.
  • На форумі бойовики "ЛДНР" представили свою нову "військову доктрину", згідно з якою вони намагатимуться встановити повний контроль над Донбасом і розвивати співпрацю з РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти