Загроза розпаду фракції Зеленського: експерт пояснив сценарій Банкової із заміною Разумкова

9 жовтня 2021, 00:51
На Банковій виношують ідею дострокових президентських виборів, каже Віталій Кулик.
Дмитро Разумков
Дмитро Разумков / УНІАН

Верховна Рада після звільнення Дмитра Разумкова стане більш керованою з Банкової, адже звільнений екс-спікер не зважав на побажання фракції і не підігравав президентській силі, намагаючись бути спікером всього парламенту.

Як розповів у коментарі Главреду політолог Віталій Кулик, в нинішніх умовах турборежиму це не подобалося Банковій, тому його і відсторонили.

Політолог також пояснив, що на Банковій виношують ідею дострокових президентських виборів.

"А для цього треба виконати ряд домашніх завдань, зокрема, внести зміни до Виборчого кодексу в частині виборів президента і щоб на час відсутності глави держави його обов'язки виконував "зручний" політик", - говорить експерт.

На його думку, Руслан Стефанчук є саме таким, на відміну Разумкова: "А в разі, якщо Корнієнко або Гетьманцев стане першим заступником, то божевільний ксерокс запрацює знову в потрібному Банковій режимі".

Експерт вважає, що розпад фракції СН в короткостроковій перспективі малоймовірний - навпаки, після відставки Разумкова вона цементувалася і об'єдналася.

"І навіть ті, хто раніше висловлював своє невдоволення, змушені змиритися з диктатом, але в цьому випадку депутати втрачають можливість реалізації своїх цілей і перетворюються на машину для голосування", - додав Кулик.

Відставка Разумкова

30 вересня спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що депутати Слуги народу прийшли за підписними листами про відкликання його з поста голови Верховної Ради. Відповідну пропозицію подав голова фракції СН Давид Арахамія.

Глава фракції Слуга народу Давид Арахамія пояснив, чому ініціював відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова. Однією з причин він назвав "холодну регламентну війну".

Президент України Володимир Зеленський, у свою чергу, заявив, що у партії Слуга народу мільйон запитань до Разумкова.

7 жовтня Дмитра Разумкова відправили у відставку. За це рішення проголосували 284 нардепи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти