Удар по Охматдиту не переконав: США відмовляються ухвалювати надважливе для України рішення

8 липня 2024, 23:18оновлено 9 липня, 02:35
1249
У США не вважають за потрібне дозволяти Україні бити по території РФ західною зброєю.
Кирби, удар по Охмаддету.
США відмовляються дозволяти Україні бити далеко по території РФ / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео, КМВА

США відмовляються знімати заборону для України на удари західним озброєнням по території РФ углиб більш ніж на 300 км. Про це офіційно заявив радник нацбезпеки США Джон Кірбі. Відео вже розлетілося в Мережі.

Американців навіть не переконала ракетна атака на Україну 8 липня, коли окупанти безжально й цинічно вдарили по найбільшій у Європі дитячій лікарні Охматдит.

"Чи змінюється позиція США щодо заборони Україні бити прямо по російських військових аеродромах, з яких відбулися ці атаки, зокрема сьогоднішня ракетна атака на лікарню?" - запитав журналіст Кірбі. - У нашій політиці змін не було, українці надалі можуть використовувати американське озброєння для ударів за кордоном", - відповів Кірбі.

відео дня

Масований ракетний удар РФ по Україні 8 липня - останні новини за темою

У понеділок вранці, 8 липня, РФ завдала масованого удару по Україні, вибухи прогриміли в багатьох регіонах. У Києві влучання було по корпусах дитячої лікарні "Охматдит" у Шевченківському районі. Також у пабліках з'явилося безліч фотографій і відеороликів, на яких видно руйнування в одному з корпусів цього медзакладу.

Постраждали від атаки РФ також інші райони столиці - пошкоджено об'єкти інфраструктури та житлові будинки.

Президент Володимир Зеленський написав, що дитяча лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали. Президент зазначив, що РФ має відповісти за свої злочини.

Пізніше стало відомо про те, що в Шевченківському районі Києва з-під завалів дістали тіла двох дітей та їхньої мами. Тіла виявили рятувальники, розбираючи завали зруйнованого будинку. Це були 9-річна дівчинка, 11-річний хлопчик та їхня мама.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти