У Мінкульті розповіли, як українці дивляться російські канали

9 березня 2021, 15:55
За словами керівника Мінкульту Олександра Ткаченка, доступ в українців до російського телебачення залишається на значному рівні.
Олександр Ткаченко
Олександр Ткаченко / УНІАН

Українці найактивнішим чином дивляться російські телеканали. Про це сказав керівник Міністерства культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у вівторок, 9 березня 2021 року, під час форуму "Україна 30".

"Ми знаємо, що навіть якщо закриті інформаційні канали Медведчука [112 Україна, NewsOne, ZIK - Главред], українці активно дивляться - не тільки через соцмережі - російське телебачення. Доступ до нього досить значний", - сказав міністр.

читайте такожУ Зеленського назвали головну причину санкцій проти "каналів Медведчука"

Санкції проти телеканалів Медведчука

  • Телеканали 112, NewsOne і ZiK були заблоковані на території України в ніч на 3 лютого після підписання президентом Володимиром Зеленським указу про введення санкцій проти їх власника – нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, який є соратником Віктора Медведчука.
  • В офісі президента заявили, що правоохоронці мають інформацію, згідно з якою канали Медведчука тривалий час фінансувалися Росією.
  • Українські ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ та РНБО стверджували, що Козак може бути причетний до компанії Донське вугілля, яка веде свою діяльність в окупованому Луганську. Гроші від прибутку підприємства могли бути спрямовані на фінансування 112, NewsOne і ZiK.
  • Далі - керівник МВС Арсен Аваков зізнався, що був одним з ідеологів застосування санкцій Ради національної безпеки й оборони України (РНБОУ), які торкнулися кума президента РФ Віктора Медведчука і його оточення.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти