Крок за кроком змусимо окупантів піти з українського моря - Зеленський

15 травня 2022, 00:22оновлено 15 травня 2022, 01:00
Через блокаду Чорного моря в України немає можливості експортувати сільгосппродукцію в ряд країн.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський висловився про ситуацію в Чорному морі / president.gov.ua

Україна продовжує роботу над тим, аби змусити окупантів припинити блокування Чорного моря і українських портів, заявив президент Володимир Зеленський під час вечірнього виступу.

"Крок за кроком змушуємо окупантів піти з нашої землі, змусимо піти з українського моря", - заявив глава Української держави у своєму відеозверненні.

Через блокаду Чорного моря в України немає можливості експортувати сільгосппродукцію в ряд країн. Тому в світі може виникнути серйозна продовольча криза, котра спричинить масовий голод.

відео дня

ЗСУ громлять війська Росії в Україні

В Луганській області у районі села Білогорівка на річці Сіверський Донець сили оборони України завдали удару по військах Росії, які будували понтонну переправу, намагаючись перейти на інший берег річки і оточити ЗСУ. За кілька днів боїв ворожі підрозділи зазнали серйозних втрат, а техніка окупантів опинилася у воді.

Журналіст Юрій Бутусов розповів, що 6-та рота 92-ї бригади ЗСУ здійснила справжній подвиг у боях з російськими військами в Харківській області. 24 лютого в боях за Старий Салтів вони змогли вийти з оточення і здобути перемогу в бою. Назавтра, 25 лютого, вони не дозволили окупантам прорватися до Харкова. В обох випадках сили загарбників перевершували можливості українських військ.

Під Харковом бійці Збройних сил України ударом зі шведського протитанкового гранатомета Карл Густав завдали нищівний удар по новому російському танку Т-90М прорив. Бойову машину окупантів розбили військові 227-го батальйону 127-ї бригади територіальної оборони.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти