Рада направила законопроєкт про призначення глав НАБУ та ДБР до КСУ

16 березня 2021, 12:11оновлено 16 березня 2021, 14:27
Конституційний Суд повинен буде подати висновок про відповідність документа вимогам статей 157 і 158 Конституції України.
НАБУ
Рада направила законопроєкт про призначення глав НАБУ і ДБР до КСУ / Фото: УНІАН

Верховна Рада ухвалила рішення щодо законопроєкту №5133 про нову процедуру призначення / звільнення голів НАБУ та Державного бюро розслідувань. Парламентарії направили закон до Конституційного Суду.

Рішення було ухвалено під час засідання Ради у вівторок, 16 березня. "За" проголосували 267 нардепів. З них "слуги" дали 225, за майбутнє 12, Голос 8, довіра 18, позафракційні 4.

Тепер Конституційний Суд повинен буде подати висновок про відповідність документа вимогам статей 157 і 158 Конституції України.

Пропонується призначати та звільняти голів НАБУ і ДБР лише після згоди народних депутатів.

Право Ради звільняти голову НАБУ - про що йшлося раніше:

  • 26 листопада 2020 року Кабмін підтримав законопроєкт, що закріплює за Верховною Радою право звільняти директора Національного антикорупційного бюро України.
  • Як заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, важливим положенням законопроєкту є те, що нинішній керівник НАБУ здійснюватиме повноваження до призначення наступного глави відомства.
  • "Збереження незалежності НАБУ - ключова позиція для уряду. Як і приведення всіх положень закону про його діяльність у відповідність з нормами Конституції", - підкреслив тоді глава Кабміну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти