Кабмін підтримав право Ради звільняти голову НАБУ

26 листопада 2020, 20:54
Чинний керівник НАБУ здійснюватиме повноваження щодо призначення наступного глави відомства.
Кабмін
Кабмін підтримав право Ради звільняти голову НАБУ / Reuters

Кабмін підтримав законопроект, що закріплює за Верховною Радою право звільняти директора Національного антикорупційного бюро України.

Відповідне рішення було прийнято під час сьогоднішнього позачергового засідання уряду, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що важливим положенням законопроекту є те, що чинний керівник НАБУ здійснюватиме повноваження щодо призначення наступного глави відомства.

"Збереження незалежності НАБУ - ключова позиція для уряду. Як і приведення всіх положень Закону про його діяльність у відповідність з нормами Конституції", - підкреслив голова Кабміну.

читайте такожКандидати на виліт: у Раді спрогнозували "чистки" в Кабміні

За його словами, таким чином уряд зміцнює антикорупційну архітектуру і залишається вірним антикорупційній політиці.

Відповідні зміни до Закону про НАБУ були обумовлені рішенням Конституційного Суду, який наприкінці серпня визнав неконституційним указ експрезидента Петра Порошенка про призначення Артема Ситника директором НАБУ.

Відставка Ситника-про що повідомлялося раніше:

  • 26 жовтня Окружний адміністративний суд Києва постановив звільнити Артема Ситника з посади директора НАБУ і зобов'язав Мін'юст внести відповідні дані в держреєстри.
  • 29 серпня у Зеленського придумали хитрий план зі звільненням голови НАБУ. Представник президента в Конституційному суді Федір Веніславський розповів про варіанти вирішення ситуації, що склалася навколо визнання неконституційним указу про призначення директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.
  • 28 серпня Указ президента П. Порошенка, яким Артем Ситник призначений директором Національного антикорупційного бюро України, визнаний неконституційним.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти