Путін втрачає вплив, за місяць-два в Кремлі може статися розкол - Подоляк

23 листопада 2022, 08:31
Агресор Росія програє розв'язану війну проти України, вона в обов'язковому порядку змушена буде піти на оновлення еліти, вважає Михайло Подоляк.
Михайло Подоляк, Володимир Путін
Росія намагатиметься вийти з війни, щоб не втратити свою державність - Подоляк / Колаж Офіс президента України, сайт Кремля

Директор країни-окупанта РФ Володимир Путін втрачає свій вплив. На політичній арені з'являються нові фаворити, такі як глава ПВК Вагнера Євген Пригожин, секретар Радбезу Микола Патрушев і заступник голови адміністрації президента Сергій Кирієнко. Розкол в Кремлі може статися вже за місяць-два. Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що на тлі поступової втрати Путіним політичного впливу з'являються нові фаворити – Пригожин, Патрушев і Кирієнко.

"Вони поступово беруть на себе ініціативу і говорять якісь речі, які не такі радикальні, як це говорить пан Путін, або навпаки, більш радикальні", - зазначив Подоляк.

Як вважає чиновник, на Росію в будь-якому випадку чекає розкол в політичних елітах. Поразки у війні змусять піти на оновлення влади.

"У російській еліті однозначно буде розкол. Це - перше. Друге - Російська Федерація обов'язково пройде через внутрішню політичну трансформацію, інакше бути не може. Вона програє війну і буде змушена йти на оновлення своєї політичної еліти", - пояснив ситуацію Подоляк.

Радник глави ОП прогнозує напружені конфлікти в Кремлі, ослаблення впливу Путіна, зміну головних спікерів еліт і внутрішній діалог про вихід з війни, щоб не втратити державність РФ.

"Ось це ключовий порядок денний, яким житиме Російська Федерація буквально вже за місяць-два", - підкреслив Михайло Подоляк.

Війна Росії проти України

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак раніше зробив заяву про те, що Україна може взяти участь у перемовинах з Росією. Однак діалог має базуватися на територіальній цілісності української держави в рамках кордонів на 1991 рік. Для цього Москва повинна вивести свої війська з усіх українських територій.

Рупор Кремля Дмитро Пєсков заявив, що Росія, мовляв, більше не збирається скидати владу в Україні. За його словами, мовляв, "спецоперація" таких цілей нібито "не переслідує".

Глава Пентагони Ллойд Остін попередив, що якщо війна РФ проти України затягнеться, а ЗСУ продовжать здобувати перемоги на полі бою, Путін може знову погрожувати Києву застосуванням ядерної зброї. На думку Остіна, якщо Москву не зупинити, інші світові автократи будуть намагатися дістати ядерні озброєння.

Дивіться відео Главред - Яковенко прогнозує смуту і розпад Росії

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти