У МЗС назвали жорсткі умови виїзду заробітчан за кордон

1 травня 2020, 20:27оновлено 1 травня 2020, 21:03
За словами міністра Вадима Пристайка, після пом'якшення карантину громадяни зможуть виїхати з України за певних умов.
Пристайко
Пристайко пообіцяв випускати заробітчан за кордон / УНІАН

Карантин в Україні - в той час, як у Кабміні назвали умови виїзду українців за межі країни, в МЗС заявили, що частиною процесу пом'якшення карантинних обмежень стане відновлення роботи громадян за кордоном.

За інформацією прес-служби МЗС, зараз завдання уряду - зробити процес відновлення працевлаштування українців за кордоном організованим.

читайте такожУкраїні не можна було йти шляхом жорсткого карантину

"По можливості, ми очікуємо на централізоване звернення урядів тих країн, які зацікавлені в наших фахівцях. Ми очікуємо також гарантованого офіційного працевлаштування не менше, ніж на три місяці. Розраховуємо, що відвіз і приїзд цих груп буде скоординовано. Можливо, чартерні рейси. Обсервація, тестування та інші заходи будуть забезпечені як в країні куди приїжджають наші робочі, так і при поверненні їх в Україну. Також ми очікуємо пакет соцстрахування. В першу чергу, медичного для наших працівників, гідний рівень утримування і зарплати", - пояснив міністр Вадим Пристайко.

При цьому віце-прем'єр зазначив, що уряд розраховує на допомогу українців, які повернулися з-за кордону, у розвитку України. Однак штучних перешкод для українських заробітчан в уряді чинити не будуть.

Заробітчани в світі

Як писав раніше Главред, громадяни України з 29 квітня абсолютно легально можуть отримати робочу візу в Польщу і відправитися на заробітки до цієї країни.

Також нагадаємо, Україна під час пандемії COVID-19 не буде відправляти своїх громадян працювати за кордон, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Він підкреслив, що Україна вже отримала відповідні звернення від міжнародних партнерів, однак уряд України керується міркуваннями безпеки і здоров'я громадян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти