У МЗС Росії розповіли, що буде з Північним потоком-2

11 серпня 2020, 15:44
Глава МЗС РФ Сергій Лавров провів перемовини зі своїм німецьким колегою Хайко Маасом.
Північний потік-2
Росія і Німеччина мають намір добудувати Північний потік-2 / Reuters

Компанії, які беруть участь в будівництві газопроводу Північний потік-2 , планують добудувати трубопровід. Причому закінчення процесу будівництва має відбутися вже в найближчому майбутньому.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров після зустрічі з главою МЗС ФРН Хайко Маасом у Москві, повідомляє інформагентство Reuters.

"Учасники компанії "Північний потік-2", включаючи російських учасників, німецьких учасників і інших, налаштовані на те, щоб завершити цей проект. І, як я розумію, є підстави вважати, що це буде зроблено найближчим часом", - стверджує Лавров.

відео дня

Також повідомляється, що глава німецького зовнішньополітичного відомства Хайко Маас виступив проти американських санкцій щодо Північного потоку-2 і афілійованих з газопроводом компаній та відомств. На його думку, Німеччина має самостійне право на ведення своєї енергетичної політики. читайте такожСША остаточно поховали Північний потік-2

"Жодна країна не має права диктувати європейську енергетичну політику погрозами. Це не увінчається успіхом", - підкреслив дипломат.

Раніше в німецькій енергетичній компанії Uniper, яка є фінансовим партнером російського газового монополіста Газпром, припустили, що американські санкції можуть призупинити або ж зовсім заблокувати будівництво Північного потоку-2.

Нагадаємо, американський політолог Ефган Ніфті заявив, що американські санкції можуть не зупинити процес будівництва Північного потоку-2. Однак навіть у разі реалізації проекту СП-2 зіткнеться з високою конкуренцією на енергетичному ринку ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти