Відмова від вступу в НАТО через погрози РФ: Зеленський розповів, чи піде Україна на компроміс

10 грудня 2021, 22:35
Володимир Зеленський послався на слова американського лідера.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський розкрив деталі його розмови з президентом США / Фото Reuters

Президенти РФ і США Володимир Путін і Джо Байден не вирішуватимуть, чи повинна Україна вступати до НАТО. Це має зробити український народ.

З такою заявою виступив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю "ТСН".

"Ми з Байденом не обговорювали, що Україна повинна відмовитися від НАТО і піти на компроміс з Росією. Мені здається, Байден сказав публічно, що НАТО — це не Вибір США чи Росії, не вибір країн-членів Альянсу. Це - вибір громадян України. На жаль, він не додав, що вирішують не громадяни України, а країни-члени Альянсу", – зазначив Зеленський.

читайте такожІніціативи щодо Донбасу, газ для Європи і Північний потік-2: Зеленський провів переговори з МакрономТакож президент підкреслив, що неважливо, що заявляє Путін, а важливо, що думає про НАТО український народ.

Розмова Байдена і Зеленського - що ще обговорили президенти

Володимир Зеленський заявив, що Росія запевнила США і весь світ у тому, що вона не збирається продовжувати ескалацію проти території України. За його словами, в ході розмови з Байденом не говорилося про компроміси по Донбасу. Однак мова йшла про можливе створення ще одного переговорного формату з Росією.

Нагадаємо, Володимир Зеленський провів телефонні переговори з главою Білого дому Джо Байденом 9 грудня. Президент США розповів Зеленському, про що говорив з господарем Кремля Володимиром Путіним. Також сторони обговорили проблему вирішення конфлікту на Донбасі.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти